Αρχική » , , , » Ο Αρχηγός και ο Εύελπις

Ο Αρχηγός και ο Εύελπις


O ένας άγει τo στρατό του Έθνους. Ο άλλος φέρει την ελπί­δα, την καλή. «Τα κεφάλια επί πίνακι» ζητάει ο Αρχηγός Στρα­τού Αντιστράτηγος κ. Τελλίδης, με την παραπομπή των δύο Ευελπίδων με το ερώτημα της παραπομπής, οι οποίοι έθεσαν σε δοκιμασία νεότερό τους μόλις ένιωσαν την ηδονή της εξουσίας. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» είπε ο Σόλων, μάθε να διοικείσαι για να μάθεις να διοικείς, το ρητό της Στρατιωτικής Σχολή Ευελπίδων που δημιουργήθηκε το 1828, πριν ακόμη και την επί­σημη ανεξαρτησία της νεώτερης Ελλάδας για να καταδείξει ποιος δημιουργεί ένα Έθνος, για να παράγει ηγήτορες, μαχητές Αξιωματικούς πιστούς στον όρκο τους στην πατρίδα.

Τι πήγε λάθος στην διαπαιδαγώγηση αμούστακων παιδιών που στα 18 τους εγκλείστηκαν οικειοθελώς για τέσσερα χρόνια στη μεγάλη Σχολή του Έθνους θα το εξακριβώσουν οι υπεύθυνοι. ΤΙ δεν διδάχθηκαν και τι δε μεταλαμπάδευσε η κοινωνία μας στον ανθό μας γιατί απλά δεν είχε να δώσει. Αυτό που αναμφίβολα είναι κολάσιμο είναι βάναυση συμπεριφορά καταχρώμενος την κρατική εξουσία. Τι πιο συνηθισμένο όμως στην παρακμιακή Ελλάδα μας, της λίστας Λαγκάρντ, των 270 μεγάλο-οφειλετών της Εφορίας που η Κυβέρνηση αποκρύπτουν, της επιβολής του νόμου του ανίκανου και αμόρφωτου, του ισχυρού της ζούγκλας στην παιδεία, την υγεία, ολάκερη την κοινωνία και τη ζωή μας. Αν τώρα η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να αλλάξει την κοι­νωνία είναι ενδιαφέρον τι μπορεί να αλλάξει στο Στρατό άγο­ντας το Έθνος. Πόσους αλήθεια Αξιωματικούς απέταξε για τις μίζες των εξοπλιστικών, τότε που Γερμανοί και Ρώσοι και ολά­κερη η οικουμένη που μας κουνά το δάχτυλο τώρα, γλένταγε με υπηρεσιακούς συνεργάτες ασφαλώς. Δεν βρήκε κανέναν; 

Τι απέγινε η περιβόητη υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του κ. Καμμένου, δεν βρήκε κανέναν να τα παίρνει. Πόσους «γαλονάδες» αποκεφάλισε 15 μήνες τώρα; Τι απέγινε με εκείνους τους επίορκους Αξιωματικούς που όπως ομολόγησε ο κ. Καμμένος επάνδρωναν τις ακριτικές Μονάδες με ποσοστό 30%, ανενεργές ουσι­αστικά, «συμβόλαια θανάτου», κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Κράτους; Πόση υποκρισία επιτέλους χρειάζεται για να αποκεφαλίζεις αυτούς που δεν μπό­ρεσες να καθοδηγήσεις; Στρατός χωρίς ήρωες, με ξαπλωμένα ξίφη, δεν υπάρχει και η μετάλλαξη μίας Στρατιωτικής Σχολής σε φιλοσοφική σχολή δεν έχει νόημα για τους φορολογούμενους πολίτες. Δεν μπο­ρείς να διδάξεις ηγεσία σε Μαγειρεία, αερο-διακομιδές, πυροσβέσεις, κατασκευές δρόμων και άλλες αγα­θοεργίες. Στις παντός είδους ΜΟΜΑ.

Το κεφάλι δεν βρώμισε ποτέ από την ουρά. Βρώμισε από αυτούς που δεν εφαρμόζουν τους ψηφισμένους Νόμους για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, κατ’ εντολή των πολιτικών προϊσταμένων τους προφανώς, αφήνοντας έρμαιο έναν οργανισμό σε καμία δεκαριά οικογένειες. Δεν αρμόζει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την καλή ελπίδα μας, να κόβεις τον ανθό της μετά βδελυγμίας.

Μόνο να τον ποτίζεις καθαρό νερό από ελεύθερες πηγές, Αρχηγέ μου...

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
analystsforchange.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger