Αρχική » , , , » Εκτός Υπερταμείου η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Εκτός Υπερταμείου η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπολογίζεται στα 35 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό αφορά μόνο την καταγεγραμμένη περιουσία, διότι υπάρχει και άλλη μεγάλη περιουσία, την οποία τώρα διεκδικεί το ΥΠΕΘΑ από τους διά­φορους καταπατητές. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποι­ήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ θα γίνει από το ίδιο το υπουργείο, δηλαδή δεν θα έχει σχέση με το υπό ίδρυση Υπερ-ταμείο. 

Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου, που θα αναθέτει στην αρμόδια Διεύθυνση την αξιοποίηση περιούσιας των ΕΔ, που θα υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Π. Καμμένος είπε ότι η περιουσία των ΕΔ θα παραχωρηθεί για αξιοποίηση στους ενδιαφερομένους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5%, δηλαδή ετήσια έσο­δα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, που θα ενισχύουν τον προϋπολογι­σμό του ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα, ο ΥΠΕΘΑ αποκάλυψε ότι για το νη­σί Φλέβες, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι απέναν­τι από τη Βουλιαγμένη, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρεία με έδρα στο Αμπού Ντάμπι που θέλει να επενδύσει 3,5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, που θα αποδώσει άμεσα στο Ταμείο του Στόλου 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger