Αρχική » , , , , » Έδρες στα ΑΕΙ από το ΓΕΕΘΑ

Έδρες στα ΑΕΙ από το ΓΕΕΘΑ


ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ Δυνάμεις θα υποστηρίξουν το ερευνη­τικό και το διδακτικό έργο των ελληνικών πανεπιστη­μίων, ιδρύοντας δικές τους έδρες στα ΑΕΙ. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη και ψηφίστη­κε χθες, δίνεται η δυνατό­τητα στο ΓΕΕΘΑ να ιδρύσει πανεπιστημιακές έδρες κάνοντας πραγματικότητα μια σταθερή επιδίωξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Η τροπολογία ορίζει ότι το ΓΕΕΘΑ μπορεί να ιδρύ­σει έδρα ΑΕΙ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από πί­στωση που θα «ανοίξει» για τον σκοπό αυτό από τον τακτικό προϋπολογισμό του.

26.000 ευρώ

Το ποσό αυτό θα δοθεί για τις διδακτικές και τις επι­στημονικές ανάγκες της έδρας με το μέγεθος της πί­στωσης να υπολογίζεται στα 26.000 ευρώ. Η σχετική συ­ζήτηση έχει ξεκινήσει από το 2014 και αφορούσε τα Πανεπιστήμια Καποδιστριακό Αθηνών, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε αποτε­λέσματα.

Στόχος πλέον είναι να ξεκινήσει ένας γόνιμος διά­λογος μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφο­ρά γνώσεων και την ανταλ­λαγή εμπειριών, καθώς και τη συμμετοχή στην ακαδη­μαϊκή έρευνα εξειδικευμένου στρατιωτικού προσω­πικού. Θα έχει ιδιαίτερο εν­διαφέρον το πανεπιστήμιο που θα επιλέξει το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας για να κάνει την έδρα του, στέλνο­ντας στρατιωτικό προσω­πικό σε μια πανεπιστημια­κή κοινότητα. Να σημειω­θεί ότι ως σήμερα τον νόμο περί εδρών για την υποστή­ριξη των ΑΕΙ από σημαντικές προσωπικότητες, επι­χειρηματίες αλλά και μεγά­λα ιδρύματα σχεδόν κανέ­να πανεπιστήμιο δεν έχει ως τώρα ενεργοποιήσει.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger