Αρχική » , , , , » Επιτυχημένες οι ασκήσεις Τεθωρακισμένων Μονάδων

Επιτυχημένες οι ασκήσεις Τεθωρακισμένων Μονάδων


Διεξήχθησαν στον Νέστο Ποταμό και στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Ποτάμια, ναρκοπέδια και εχθρικά πυρά δεν μπορούν να εμποδίσουν τις κινή­σεις, πάντα προς τα εμπρός, των αρ­μάτων μάχης. Πρόσφατα πραγματο­ποιήθηκε μεγάλη άσκηση Τεθωρακι­σμένων Μονάδων του Στρατού Ξηράς με πραγματι­κά πυρά. Μεταξύ άλλων, εξετάσθηκαν η διάβαση ευ­καιρίας υδάτινου κωλύματος και η προσχεδιασμένη επίθεση έναντι αμυντικά οργανωμένης τοποθεσίας.

Η άσκηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση εκτελέστηκε διάβαση ευκαιρίας από άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσω­πικού στον Νέστο Ποταμό. Η διάβαση ευκαιρίας είναι ενέργεια που απαιτεί ταχύτητα, ευελιξία, μυστικότητα και άριστο σύστημα διοίκησης και ελέγχου και κυρίως πέρα­σμα από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη χωρίς να «βραχεί» ούτε ένας στρατιώτης.

Στη δεύτερη φάση εκτελέστηκε ευρείας κλίμακος επί­θεση εναντίον αμυντικής τοποθεσίας σε περιοχή που προσομοιώθηκε ευρέως του Πετροχωρίου Ξάνθης. Στην ενέργεια αυτή δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία η μεγάλη ισχύς πυρός της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που διαθέτει τα υπερσύγχρονα άρματα ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO), καθώς διαπιστώθηκε η ακρίβεια των βολών και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης των αρματιστών μας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger