Αρχική » , , , , » Ο Πάνος θέλει, οι άλλοι δεν μπορούν για τους μισθούς

Ο Πάνος θέλει, οι άλλοι δεν μπορούν για τους μισθούς


ΦΩΤΙΕΣ άναψε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και σε όλους τους αμειβομένους με τα ειδικά μισθολόγια, η δήλωση από το βήμα της Βουλής του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ότι δεν έχουν κατατεθεί από τα αρμό­δια υπουργεία τα ισοδύναμα μέτρα για να μην ενεργοποιη­θεί η διάταξη που φέρνει νέες μειώσεις μισθών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (φωτό), αντίθετα, έχει δη­λώσει ότι τα ισοδύναμα, όσον αφορά τους στρατιωτικούς, έχουν βρεθεί και έχει ανακοινώσει μάλιστα και συγκεκριμένους κωδικούς από τους οποίους θα προκύψουν τα κονδύλια προκείμενου να μην μπει νέο «ψα­λίδι» στις αποδοχές τους. Μά­λιστα, στις 27 Ιουνίου απέστειλε και σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία, επισημαίνοντας ότι το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να καταθέσει τις προτάσεις του και ταυτόχρονα ζητούσε ενημέρωση αν και τα υπόλοιπα έχουν προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξε απάντηση, αλλά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φοβούνται ότι, όταν η κατάσταση πε­ριπλέκεται, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αρνητικής εξέλιξης.

Η ανησυχία τους εδράζε­ται στο γεγονός ότι και για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο 100% το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε βρει τα σχετικά κον­δύλια και είχε αναλάβει συγκεκριμένη νο­μοθετική πρωτοβου­λία, αλλά τα υπουργεία Προστασίας του Πολί­τη και Ναυτιλίας δεν είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα ανάλογα ποσά. Αποτέ­λεσμα ήταν να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, παρά τη νέα δι­καίωση των ένστολων.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger