Αρχική » , , » «Ανάγκες έχουμε, λεφτά δεν έχουμε»

«Ανάγκες έχουμε, λεφτά δεν έχουμε»


Α/ΓΕΑ: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε με ό,τι μας επιτρέπουν».

Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκε­ται σε πλήρη επιφυλακή, παρακολουθεί τα πάντα όσα έχουν σχέση με την αποστο­λή της και στο μέτρο των δυ­νατοτήτων της κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπίσει την ασφάλεια και την εθνική ακεραιότητα της χώρας». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης σε ενημέρωση προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε μια ενημέρωση που κυριάρχησε στις ερωτήσεις το πραξικόπημα στην Τουρκία και η πιθανή αντίδραση της ΠΑ, μίλησε και για τα προγράμματα του Κλάδου, με τη μό­νιμη επωδό όλων των Αρχηγών Κλάδων: «Ανάγκες έχου­με, λεφτά δεν έχουμε». Πιο συγκεκριμένα και για το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2003, ο Α /ΓΕΑ δήλωσε ότι η ΠΑ έχει τα δυο αυ­τά προγράμματα σε απόλυτη προτεραιότητα και πως αυτά θα υλοποιηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, λέγον­τας πως οψέποτε και αν ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτό, θα απαιτηθούν τουλάχιστον επτά χρόνια για την υλοποίησή του. 

Για το θέμα της υποστήριξης των μαχητικών αερο­σκαφών είπε πως έχει υπογράφει η συμφωνία για τη συν­τήρηση των F-16, ενώ για τα μαχητικά Mirage 2000 είπε πως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμφωνίας συνεχόμενης υποστήριξης (FOS) και πως αυ­τή θα είναι έτοιμη στους επόμενους μήνες, ενώ το ίδιο γί­νεται και με τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α Texan II. Ο Α/ΓΕΑ αναφέρθηκε επίσης και στις στρατηγικές συμμαχίες της ΠΑ, λέγοντας πως για την επόμενη άσκηση «Ηνίοχος» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, έχουν προσκληθεί και άλλες χώρες, πλην των ΗΠΑ και του Ισ­ραήλ, η συνεργασία με τις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι έχει παγιωθεί.

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-30/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger