Αρχική » , , , , » Σημαντικές τροπολογίες κατέθεσαν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας -Τα «έψαλαν» στον Καμμένο

Σημαντικές τροπολογίες κατέθεσαν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας -Τα «έψαλαν» στον Καμμένο


Μεγάλη αναστάτωση και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει στους Εθελοντές Μακράς Θητείας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, με την υπογραφή του «σωτήρα» του στρατεύματος Πάνου Καμμένου.

Με μια αστραπιαία αντί­δρασή του ο Πανελλήνι­ος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, κατέθεσε τρεις τροπολο­γίες που λύνουν χρόνια προβλήματα των ΕΜΘ τόσο των εν αποστρατεία όσο και των εν ενεργεία.

Στην επιστολή αναφέρεται προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

«Σας υποβάλλουμε τις παρακάτω τροπολογίες που απαιτούνται να κατατεθούν συμπληρωματικά στο κατατεθέν Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου σας με τίτλο «Ρύθμιση θεμά­των αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας».

1. 0 χρόνος ασφάλισης τους στο ΙΚΑ και στο ΙΚΑ/Τ.ΕΑ.Μ. συνυπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. 0 χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού αναγνωρίζεται ως χρόνος μετοχικής σχέσης στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας χωρίς την καταβο­λή καμίας πρόσθετης κράτησης, για το χρονικό διάστημα της πενταετίας που υπηρετούσαν ως εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας.

2. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμέ­νου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρι­κή σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευελπιστεί ότι επιτέλους θα δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα των ε.α και ε.ε ΕΜΘ με την κατάθεση των παραπάνω τροπολογιών στο κατα­τεθέν ΣΝ «Ρύθμιση θεμάτων αρμο­διότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυ­νας» του Υπουργείου Εθνικής Άμυ­νας.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-05/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger