Αρχική » , , , , » Στο Ιράκ Έλληνες στρατιωτικοί γιατροί

Στο Ιράκ Έλληνες στρατιωτικοί γιατροί


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη συμμε­τοχή της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Β. Ιράκ, για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του ISIS. Σύμφω­να με ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα θα στείλει μια πλήρως εξοπλισμένη χειρουργική μονάδα (κινητό χειρουργείο) στο Β. Ιράκ για να καλύψει υγειονο­μικές ανάγκες της νατοϊκής δύναμης.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα σταλεί η κινητή στρατιωτική χειρουργική μονάδα, αλλά, όπως είναι η κατάσταση στην περιοχή, ολόκληρη η γεωγραφική περιοχή με­ταξύ Β. Ιράκ και Συρίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Τώρα, νατοϊκές ειδικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία) και δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου βοηθούν στην ανακατάληψη της Μοσούλης από τον ISIS.

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή του ΝΑΤΟ, επικουρικώς των ΗΠΑ, που αναλαμβάνουν τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσε­ων εναντίον στου ISIS. Ζητήθηκε από τις χώρες-μέλη του ΝΑ­ΤΟ να δηλώσουν με ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν να συμμετέ­χουν στις επιχειρήσεις στο Β. Ιράκ.

Η Ελλάδα επέλεξε να έχει τη συμμετοχή που είχε και στο Αφγανιστάν, με την υγειονομική μονάδα, και συγκεκριμένα θα αποσταλεί το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατεί­ας, που αποτελείται από 75 άτομα (στρατιωτικοί γιατροί και νο­σηλευτές) και είχε αναπτυχθεί στις 26 Ιουλίου 2005, στην Καμ­πούλ, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2012, προσφέροντας ση­μαντικό έργο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Θα είναι η πρώτη επίσημη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλε­μο του Ιράκ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger