Αρχική » , , » Ο επιδειξίας αξιωματικός που αναστάτωσε τις ένοπλες δυνάμεις

Ο επιδειξίας αξιωματικός που αναστάτωσε τις ένοπλες δυνάμεις


 Επικαλούμενο ερωτική απογοήτευση λόγω απιστίας της συντρόφου του, μόνιμο στέλεχος του Πυροβολικού έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε μια 50χρονη και μια ανήλικη, κάτι που οδήγησε στην έκπτωσή του στον βαθμό του στρατιώτη. 
 Υποστήριξε στην απολο­γία του άτι βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης ψυχικά και ερωτικά.

Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε επιδειξίας επειδή έπιασε επ’ αυτοφώρω τη φιλενάδα του να τον απατά!

Την εξωφρενική αυτή εξήγηση έδωσε μόνιμος αξιωματικός του Στρατού όταν πριν από λίγους μήνες έπεσε στην «τσιμπίδα» των αστυνομικών αρχών αφού πρώτα αναστάτωσε περιοχή της Β. Ελλάδας, όπου τριγυρνώντας με το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητό του ένστολος αλλά και ημίγυμνος ταυτόχρονα, έδειξε σε περαστικές μέσα από το ΙΧ τον… κάτω από τη μέση «οπλισμό» του… Τον περασμένο χειμώνα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν ύστερα από καταγγελίες, και δύο γυναίκες, μια 50χρονη και μια ανήλικη 13 ετών στις οποίες ο στρατιωτικός είχε δείξει τα γεννητικά του όργανα σε διαφορετικές ημερομηνίες, τον αναγνώρισαν και έτσι η υπηρεσία του με τη σειρά της του έδειξε την πόρτα της εξόδου από τον βαθμό και τη θέση που κατείχε…

Ο αξιωματικός παραδέχθηκε αρχικά τις πράξεις, αλλά όταν παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό, ομολόγησε μόνο για την περίπτωση της ενήλικης, ενώ αρνήθηκε ότι λειτούργησε ως επιδειξίας και στην περίπτωση της ανήλικης, προσπαθώντας προφανώς να «πέσει στα μαλακά».

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του στη λογική τού «για όλα φταίνε οι γκόμενες» (όπως λέει και το γνωστό άσμα) δεν έπεισαν τα αρμόδια όργανα, αλλά τον άφησαν ακόμα περισσότερο εκτεθειμένο.

Η δράση του ξεκίνησε τη μέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρα μεσημέρι, σε κεντρικό δρόμο της πόλης όπου υπηρετούσε, σταμάτησε το ΙΧ του στην άκρη του δρόμου φωνάζοντας σε μια περαστική με το πρόσχημα να τον διαφωτίσει για κάποιον δρόμο.

Με τη στολή

Μόλις εκείνη πλησίασε ανυποψίαστη τον αξιωματικό του Πυροβολικού, που φορούσε τη στολή του, αυτός έχοντας κατεβασμένο το παντελόνι του, της έδειξε το… πυροβόλο του, ενώ η γυναίκα έβαλε τις φωνές και απομακρύνθηκε βρίζοντάς τον. Στα πειθαρχικά όργανα όπου οδηγήθηκε για αναξιοπρεπή διαγωγή και γιατί προκάλεσε σκάνδαλο με ακόλαστες πράξεις, ο στρατιωτικός ομολόγησε την πράξη εν μέρει, αφού δήλωσε στους ανώτερούς του πειθαρχικούς αξιωματικούς ότι κατέβασε μεν το παντελόνι του αλλά ότι δεν βρισκόταν σε στύση όπως κατήγγειλε η γυναίκα, θεωρώντας ίσως ότι στην περίπτωση αυτή δεν «μετράει» ως παράπτωμα. Στους πειθαρχικούς δικαστές που τον «ξετίναξαν» στις ερωτήσεις, άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποφάσισε να το… γιορτάσει διπλά την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά υποστήριξε ότι φεύγοντας μετά την εορταστική εκδήλωση στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί, πήγε στο σπίτι που είχε νοικιάσει με τη φίλη του και την έπιασε να τον απατά με άλλον.

Ακολούθησε τσακωμός μεταξύ τους και μετά βγήκε με το ΙΧ στους δρόμους «τρελαμένος», κάνοντας ό,τι έκανε γιατί βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης ψυχικά και ερωτικά και υποστηρίζοντας ότι μετά την απιστία ζει πια με τον φόβο. Ομως όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο του διαμερίσματος για να διαπιστωθεί αν πράγματι το είχε νοικιάσει με την… άπιστη φιλενάδα του, είπε ότι δεν το έχει γιατί το έσκισε…

Ο αξιωματικός συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα, όταν θύμα της αρρωστημένης επιδειξιομανίας του έπεσε μια 13χρονη. Ενώ βρισκόταν και πάλι με τη στολή μέσα στο ΙΧ του, της φώναξε να πλησιάσει για να δει το καλό στερεοφωνικό σύστημα που έπαιζε μουσική, και αντ’ αυτού έδειξε και σ’ αυτήν τα γεννητικά του όργανα. Το κορίτσι το έβαλε στα πόδια, ενημέρωσε τους γονείς του και εκείνοι την Αμεση Δράση, που τον εντόπισε από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ύστερα από επείγον σήμα προς τη μονάδα ΔΙΑΣ. Ο ίδιος αρνήθηκε το συμβάν στους ανωτέρους του, λέγοντας ότι ουδέποτε θα έκανε κάτι τέτοιο σε μια ανήλικη και ότι απλά φώναξε στην κοπέλα που περνούσε τον δρόμο για να μην την πατήσει με το αυτοκίνητο, χωρίς να την καλέσει να δει το στερεοφωνικό του.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν μάθαινε ότι ένας επιδειξίας είχε κάνει κάτι ανάλογο σε δική του συγγενή, απάντησε ορθά κοφτά ότι του θα του τα έκοβε σύρριζα…

Μετανιωμένος

Για το ομολογημένο περιστατικό με την ενήλικη δήλωσε μετανιωμένος και συντετριμμένος γιατί έτσι εκτέθηκε και ο ίδιος και η υπηρεσία.

Ζήτησε όμως να μην του επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή της απομάκρυνσης, αφού η ενέργειά του δεν έγινε δημόσια αλλά μέσα από το ΙΧ, οπότε τον είδε μόνο η 50χρονη, αλλά και γιατί επρόκειτο για μια σπασμωδική κίνησή του αφού βρισκόταν σε καθεστώς ψυχικής-συναισθηματικής σύγχυσης λόγω της απιστίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι μετά τη σύλληψή του δεν άλλαξε κάτι σε βάρος του στη μονάδα ούτε στις σχέσεις του με τους συναδέλφους του, θεωρώντας επομένως ότι μάλλον δεν έχει θιγεί το κύρος της μονάδας του και του Στρατού γενικότερα.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει την πράξη της επίδειξης γιατί από την άσχημη εμπειρία που είχε έμαθε πια να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις.

Το πειθαρχικό (πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο) έκρινε όμως ότι έδειξε κατ’ επανάληψη αναξιοπρεπή διαγωγή που έθιξε την στρατιωτική τιμή και γι’ αυτόν τον λόγο τον τιμώρησε με έκπτωση από τον βαθμό που κατέχει, αφού τον μετέφερε στην τάξη του στρατιώτη υποβαθμίζοντάς τον από μόνιμο αξιωματικό.

Μόνο ένας από τους συνολικά 8 πειθαρχικούς δικαστές ζήτησε να τιμωρηθεί μεν πειθαρχικά, χωρίς να φτάσει όμως στο σημείο να γίνει απλός φαντάρος, γιατί δεν είχε βεβαρημένο μητρώο και γιατί υπήρξαν κάποιες ασάφειες σχετικά με τις προθέσεις του στην υπόθεση της ανήλικης.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 
(ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-18/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger