Αρχική » , , , , , » Το νέο τουρκικό σχέδιο προώθησης λαθροεποίκων

Το νέο τουρκικό σχέδιο προώθησης λαθροεποίκων


Αμηχανία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές η σύλληψη στην Κορνοφωλιά Έβρου Βουλγάρων διακινητών λαθρομεταναστών που ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα της γειτονικής χώρας και ως όχη­μα μεταφοράς χρησιμοποιούσαν φορτηγό με ειδικά διαμορφωμέ­νη κρύπτη που ανήκει σε ενεργό στέλεχος του τουρκόφιλου κόμματος DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) του Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια πληροφοριών που θέλουν η μεταφορά των νεοεποίκων μέχρι τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, την Θεσσαλονίκη ακόμη και την Αθήνα να γίνεται σε σημαντικό βαθμό από παντός είδους τροχοφόρα μέσα που ανήκουν σε μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Πρόσφατα, μάλιστα, τρία φορτηγά που υποτίθεται ότι ήταν γεμάτα με φρούτα κι άλλα προϊόντα της ακριτικής περιοχής εντοπί­σθηκαν λίγα χιλιόμετρα από την Ειδομένη, μερικές δεκάδες μέτρα από τον φράκτη που έχουν υψώσει οι αρχές των Σκοπιών, κοντά στο χωριό Χαμηλό.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει από καιρό συνεργα­σία μεταξύ μουσουλμάνων βουλγαρικής ή Ελληνικής υπηκοότητας για την διακίνηση νεοεποίκων ομόθρησκών τους προς την Ελληνική ενδοχώρα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους «εισβολείς» που είναι Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, ακόμη και Σομαλοί, αποφεύγουν να κινηθούν προς το λεγόμενο Βαλκανικό διάδρομο -που ούτως ή άλλως έχει φράξει- και κατευθύνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου είναι πολύ πιο εύκολο να χαθούν τα ίχνη τους.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν αυξηθεί οι ροές των λαθρομεταναστών προς τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και στα τουρκοβουλγαρικά, λίγο παραπάνω.

Νοτιότερα από τον αγκαθωτό φράχτη της Ορεστιάδος, οι διακινητές που γνωρίζουν την περιοχή, με την άνεση που τους παρέχει το Ελληνικό ή το Βουλγαρικό διαβατήριο, έχουν βρει τρόπο να περνάνε από εκεί την «πελατεία» τους.

Κι αυτό γιατί αυτή την εποχή τα νερά του Έβρου είναι μειωμένα σε ποσότητα και η διάβαση της κοίτης του γίνεται πολύ εύκολα με μικρές πλαστικές βάρκες, μέσα από τα δάση καλαμιών.

Έλληνες συνοριοφύλακες οι οποίοι, παρότι διαθέτουν πενιχρά τεχνικά μέσα και η δύναμή τους είναι ανεπαρκής για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους, έχουν επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης, λένε ότι πολύ σύντομα «ο Έβρος θα θυμίζει τις παλιές εποχές με τα ανθρώπινα καραβάνια να δοκιμάζουν να περάσουν μέσω αυτού στην Ελλάδα».

Τα παράνομα μονοπάτια 

Οι ίδιοι εξηγούν ότι αυτή την στιγμή γίνεται υπερκέραση των Ελληνικών συνόρων μέσω των δασικών μονοπατιών της τουρκικής μεθορίου με την Βουλγαρία, φαινόμενο που θα ενταθεί στους επόμενους μήνες.

Ήδη, η Σόφια όχι μόνο επεκτείνει τον δικό της φράχτη φοβούμενη εγκλωβισμό τριτοκοσμικών στο έδαφος της αλλά έχει αναπτύξει δυνάμεις στρατού όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων με Ελλάδα και Τουρκία αλλά και σε βάθος 30 χιλιο-μέτρων εντός της χώρας της, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα μπλόκα στην περιοχή όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έπαυσε προ ημερών τον αρχηγό της Βουλγαρικής συνοριοφυλακής, καθώς αποδείχθηκε ότι ο ίδιος και πολλοί υφιστάμενοί του εμπλέκονταν σε παράνομες μεταφορές επήλυδων προς την Ρουμανία, την Σερβία και την Ελλάδα.

Όσο για τους Έλληνες συνοριοφύλακες επιμένουν ότι την «βρώμικη δουλειά» πλην της μεταφοράς την κάνουν Σύροι και Πακιστανοί που έχουν εγκατασταθεί στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου.

Αυτοί σε συνεργασία με τούρκους δουλέμπορους υποδέχονται τα κύματα των εποίκων τα οποία στην συνέχεια επιβιβάζουν σε κλειστά φορτηγά ή και σε επιβατηγά οχήματα σε ειδικά σημεία που έχουν δημιουργήσει στον δρόμο Σουφλίου - Αρδανίου.

Στα Λάβαρα και το Ορμένιο του Έβρου ήδη «επαναλειτουργούν» παλιές διαδρομές που περνούν από τα χωράφια, ακόμη και τις αυλές των ντόπιων.

Από την πλευρά τους οι εταίροι μας κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην υποδεχθούν, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2015, τους «πρό­σφυγες» που τους αναλογούν, από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μέχρι στιγμής, από τα 160.000 άτομα που είχαν δεσμευθεί ότι θα εγκαταστήσουν στο έδαφος τους, έχουν δεχθεί μόλις 3.865.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ TOY DEB

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) Μουσταφά Κασάπ επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB στις 25 Αυγούστου (φωτό).

Τον υποδέχτηκε και συζήτησε μαζί του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αϊντίν Αχμέτ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και «τα βάσα­να που αντιμετωπίζουν οι αδερφοί μας οι οποίοι λό­γω οικονομικής κρίσης πάνε στην Γερμανία»!

(ΕΜΠΡΟΣ-03/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger