Ετοίμαζαν εισβολή στον Έβρο


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.

Αποκάλυψη βόμβα. Οι Τούρκοι ετοίμαζαν επίθεση σε Έβρο και Ροδόπη το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρ­κία.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη αξιωματικός της γειτονικής χώρας και συγκεκριμένα ο υποδιοικητής της Πέμπτης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρχης Uzay Sahin. Τις σκέψεις και προθέσεις αυτές ομολόγησε σε κατάθεσή του με­τά τη σύλληψή του, βάσει δημοσιευμά­των στον τουρκικό Τύπο. Πιο συγκεκρι­μένα είπε ότι το βράδυ του πραξικοπήματος η 54η Ταξιαρχία Μηχανικού Πεζικού, που είναι υπεύθυνη για την επι­θετική ζεύξη του Έβρου, δηλαδή τη γεφύρωσή της ανατολικής με τη δυτική όχθη και τη διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στον νότιο Έβρο, θα έ­κανε την επίθεση.

Το γεγονός και η σύλληψη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. 0 διοικητής της ταξιαρχίας υποστράτηγος Hidayet Ari συνελήφθη αμέσως μετά και ομολόγησε ότι στο σχέ­διο εισβολής στην Ελλάδα θα συμμετείχε και η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού, που εξοπλίζεται με τις γέφυρες, της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koqak επίσης συνελήφθη! Κάθε συλλο­γή FSB-E της 55ης Ταξιαρχίας δύναται να κατασκευάσει πλωτή γέφυρα εφό­δου μήκους 250 μέτρων.

Μετά την γεφύρωση, η οποία θα γινό­ταν υπό τα καταιγιστικά πυρά της τουρκικής Αεροπορίας, θα εισέβαλε η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Babaeski της ανατολικής Θράκης, υπό τη διοίκηση του υποδιοικητή Albay Gundogdu, ο οποίος θα αναλάμβανε την διοίκηση. Και ο συγκεκριμένος συνελήφθη, καθώς και ο επιτελής του Λοχαγός Murat Celebioglu. Άλλες δυνάμεις που σταθμεύουν στο Demirkoy της επαρχίας Kriklareli [Σαράντα Εκκλησιές], όπως επίσης και η 54η Ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, θα α­κολουθούσαν και θα πρόσφεραν κάλυ­ψη στην 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. 

0 συνταγματάρχη Uzay Sahin απο­κάλυψε τα ακριβή σχέδια διάρρηξης της ελληνικής αμυντικής διάταξης στη γραμμή των ορέων Βυρσίνης-Υψώματα Άρη- Ιερό Όρος (Μπουκατέ)-0ρφέας (Κελεμπέκ)-Κεφάλι (Τσομπάν)! Αντα­μοιβή, η ανενόχλητη κίνηση στην πεδιά­δα της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πε­διάδα της Κομοτηνής! Πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά την αρχική ζεύξη, θα έπαιζε το 2ο Σώμα Στρατού που εδρεύει στην Καλλίπολη (Gelibolu) στην ομώνυμη χερσόνησο και είναι προσανατολισμέ­νο έναντι της νότιας περιοχής του Έ­βρου, όπου και ο τομέας της Ελληνικής XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Το 2ο Σώμα διαθέτει τέσσερις Ταξιαρ­χίες, εκ των οποίων οι τρεις Μηχανοκίνητες (4η, 8η και 18η Ταξιαρχία) και μία τεθωρακισμένη (95η Ταξιαρχία). Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα δια­φορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέ­ψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ' αυτά θα εκδηλω­νόταν η κυρία προσπάθεια. Στα σημεία των επιχειρούμενων ζεύξε­ων η αναλογία ισχύος θα ήταν από 6:1 έως 10:1 υπέρ των τουρκικών δυνάμε­ων προκειμένου οι επιτιθέμενοι να «ε­ξασφαλίσουν» τη θετική έκβαση του εγχειρήματος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 20.000 στρατιώτες που θα έ­καναν επίθεση. Αντικειμενικός πολιτικός σκοπός των πραξικοπηματιών ή­ταν να συσπειρώσουν υπέρ τους άμε­σα τον τουρκικό λαό επιτυγχάνοντας μια γρήγορη και εύκολη νίκη, «αποκα­θιστώντας τη δικαιοσύνη για την τουρ­κική μειονότητα που καταπιέζεται στον Έβρο»... Πρόκειται για ιδιαίτερα σημα­ντική εξέλιξη, αν τελικά επιβεβαιωθεί η αλήθεια των λόγων του υποδιοικη­τή της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, συνταγματάρ­χη Uzay Sahin. Ωστόσο, Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν επιβεβαιώνουν την κινητοποίηση και τις συλλήψεις.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Το σχέδιο αφορούσε διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής τοποθεσίας, παρά­καμψη της Αλεξανδρούπολης και αποκοπή των ελληνικών δυνάμεων του κεντρικού και βόρειου Έβρου! Δηλαδή είχαν τροποποιήσει το σχέδιο «Βαριοπούλα» όσον αφορά την επιθετική αιχμή και από τη σφήνα μεταξύ κε­ντρικού και βόρειου Έβρου θα μετέφεραν το κέντρο βάρους της επίθεσης στον νότιο τομέα, όπου υπολογίζουν ότι θα αιφνιδίαζαν τις ελληνικές δυ­νάμεις! 0 μέγιστος αντικειμενικά στόχος τους ήταν να φτάσουν μέχρι την τοποθεσία Βιστωνίδος (Πόρτο Λαγός) αν τους δινόταν η ευκαιρία ή κατ’ ελάχιστον να καταστρέψουν στο σύνολό της την ελληνική αμυντική διάταξη και στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

(LIVE SPORT ΚΥΡΙΑΚΗΣ-04/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger