Αρχική » , , , , » Πράκτορας της Τουρκίας συνελήφθη στο νησί της Κω

Πράκτορας της Τουρκίας συνελήφθη στο νησί της Κω


Παρουσιάζεται ως πρόεδρος των μουσουλμάνων της Δωδεκανήσου και καταγγέλλει τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς.

Γνωστός πράκτορας της Τουρκίας, που εμ­φανίζεται ως “προστάτης" των μουσουλμά­νων της Δωδεκανήσου και που κατά καιρούς έχει προβεί σε καταγγελίες σε διεθνείς οργανισμούς για καταπίεση της μειονότητας στα Δωδεκάνησα, συνελήφθη στην Κω και απελάθηκε στην Τουρκία.

Πρόκειται για τον Μουσταφά Καϊμακτσί που πράγματι συνελήφθη στην Κω, και απε­λάθηκε αφού σε βάρος του υπήρχε σχετική απαγόρευση εισόδου λόγω ακριβώς της αν­θελληνικής του δραστηριότητας.

0 εν λόγω πράκτορας έχει γεννηθεί στη Ρόδο, απ' όπου έφυγε όταν ήταν 5 χρονών και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιου συλλόγου, δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Η απέλασή του, προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία και υπάρχει προσπάθεια εκμε­τάλλευσης με διάφορες ανακρίβειες και συ­κοφαντίες σε βάρος της χώρας μας, κατά την πάγια προσφυγή των μυστικών υπηρεσιών.

Σχετικό είναι δημοσίευμα (gundemagazetesi.com) στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Ό Καϊμακτσί που είναι κάτοχος ειδικού διαβατηρίου, στις 27 Αυγούστου εισήλθε στην Ελλάδα μέσω Ρόδου μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τον Αχμέτ Κιρεβλιασί για μια επίσκεψη εργασίας. Ευρισκόμενος στην Κω στις 30 Αυγούστου, συνελήφθη το απόγευμα από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Εκεί τον κράτη­σαν μια νύχτα, του κατάσχεσαν το διαβατήριο και την επομένη συνοδεία αστυνομικών τον επιβίβασαν σε φεριμπότ που πήγαινε στο Μπόντρουμ και εκεί παραδόθηκε στην τουρ­κική αστυνομία. Μάλιστα το διαβατήριο του δεν δόθηκε απευθείας στον ίδιο, αλλά στην τουρκική αστυνομία.

Στις 27 Αυγούστου 2016 οι Καϊμακτσί και Κιρεβλιασί εισήλθαν από την Τουρκία στην Ρόδο, δίχως κανένα πρόβλημα στον έλεγχο των διαβατηρίων. 0 Καϊμακτσί αρχικά μετέβη στην Ρόδο για να επισκεφτεί για συλλυπητή­ρια το σπίτι ενός θανόντος συγγενή του. Αρ­γότερα μαζί με τον Κιρεβλιασί, στα πλαίσια της επίσκεψη εργασίας, μετέβη στην Κω στις 30 Αυγούστου για να συναντηθεί με εκπρο­σώπους της τουρκικής κοινότητας.

Την ίδια μέρα το απόγευμα και ενώ έτρωγε σε ένα εστιατόριο, τον πλησίασαν Έλληνες αστυνομικοί, που του είπαν πως υπάρχει από τις 18/6/2016 απαγόρευση εισόδου του στην χώρα και για αυτό είναι υποχρεωμένοι να τον απελάσουν.

Τότε ο Καϊμακτσί ανέφερε πως δεν είναι ενήμερος για μια τέτοια απόφαση, δεν του έχει κοινοποιηθεί, πως εισερχόμενος στην Ελλάδα μέσω Ρόδου δεν αντιμετώπισε κα­νένα πρόβλημα και ότι εάν υπάρχει τέτοια απόφαση επιθυμεί να την δει εγγράφως.

Απαντώντας οι αστυνομικοί του είπαν πως οι ίδιοι δεν την έχουν στα χέρια τους αλλά τους είπαν από Αθήνα και έτσι τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Κω. Η αστυνομία μάλιστα του είπε πως θα έμενε ελεύθερος μόνο αν υπέγραφε χαρτί στο οποίο θα έλεγε πως δεν θα έκανε θέμα αυτά το περιστατικό στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια.

0 Καϊμακτσί αφού κρατήθηκε μια νύχτα σε ένα κελί 30 m2 μαζί με άλλα 21 άτομα και σε πολύ κακές συνθήκες, αφού υπέγραψε αυτό το παράνομο έγγραφο, στις 31 Αυγούστου 2016 αφέθηκε ελεύθερος και μετά το μεση­μέρι συνοδεία αστυνομικών ανέβηκε στο φέ­ριμποτ για Τουρκία και απελάθηκε έτσι από την Ελλάδα.

Η ελληνική αστυνομία δεν έδωσε άδεια στον Καϊμακτσί να περάσει από το ξενοδο­χείο του στη Ρόδο για να πάρει τα προσω­πικά του αντικείμενα.

0 καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη. Είναι ο πρόεδρος του Συλλογου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων (R0ISDER) που ιδρύθηκε το 1995 (σημ. μεταφρ. σύλλογος στην Τουρκία). 0 Καϊμακτσί ως πρόεδρος του R0ISDER υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν.

Σχετικά με το θέμα αυτό, σε ανακοίνωση του ο Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης αναφέρει τα εξής :

Ή απέλαση του προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων καθηγητή Δ Μουσταφά Καϊμακτσί είναι μια απευθείας απόπειρα των ελληνικών αρχών να εκφοβίσουν την τουρκική κοινότητα που ζει σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα. Μέσα από αυτή την κίνηση, επιδιώκεται να απειληθούν τα μέλη της τουρκικής κοινότητας τα οποία επί 70 περίπου έτη ζούνε υπό καταπίεση.

Το πιο κρίσιμο σημείο του περιστατικού είναι ότι ο Καϊμακτσί απελάθηκε με δικαιο­λογία μια απόφαση απαγόρευσης εισόδου του στην Ελλάδα, η οποία δεν του επιδόθηκε και αφού τον έβαλαν να υπογράψει ένα εν­τελώς παράνομο έγγραφο.

Ένα άλλο περίεργο της κατάστασης είναι πως αν και υπήρχε τέτοια απόφαση, επε­τράπη από τις ελληνικές αρχές η είσοδός του στην Ρόδο και συνελήφθη τρεις μέρες αργό­τερα στην Κω. Όλα αυτά δείχνουν πως η απέλαση του Καϊμακτσί ήταν σχεδιασμένη και κακόβουλη.

Η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί μια ακόμη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδας. Ως ΕΟΤΔΘ επιθυμούμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως καταγ­γέλλουμε την παράνομη κράτηση και απέ­λαση του προέδρου του R0ISDER Καϊμακτσί και τον υποστηρίζουμε".

(ΡΟΔΙΑΚΗ-14/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger