Αρχική » , , , , , » Διαπραγματευτής εκθέτει τον Αναστασιάδη

Διαπραγματευτής εκθέτει τον Αναστασιάδη


Γράφαμε στο προηγούμενο τεύχος για το σχέδιο Νούλαντ (η αρμό­δια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) για επίλυση του Κυπριακού, το οποίο περιέχει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και ταπεινωτικές προ­τάσεις που ομοιάζουν ανησυχητικά με το Σχέδιο Ανάν. Φαίνεται όμως ότι σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι ακόμα και άνθρωποι με αμεσότατη γνώση των όσων διαμείβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνο­μιλιών Αναστασιάδη - Ακιντζί. 

Το μέλος, χαρακτηριστικά, της διαπραγματευτικής ομάδας και δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου, με τετρασέλιδο e-mail που απέστειλε και στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει σοβαρές διαφωνίες, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι και μόνο η σκέψη για εκ περιτροπής προεδρία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πως η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η επιστροφή της Αμμοχώστου θα πρέπει να προηγηθούν της λύσης, τονίζοντας ότι το νομικό σύστημα πρέπει να είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές. Ο ίδιος, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το εδαφικό και οι εγγυήσεις είναι μεν σημα­ντικά θέματα, σημαντικότερο όμως θεωρεί αυτό της βιωσιμότητας της λύσης. Ο,τι και να σημαίνει αυτό...

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-16-22/09/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger