Αρχική » , , , , , » Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2017 στην αδικία με τα οδοιπορικά

Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2017 στην αδικία με τα οδοιπορικά


Παράταση των μειωμένων οδοιπορι­κών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφαλείας δίνει η εκ­πρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, από τους αρμόδιους υπουρ­γούς.

Το άρθρο 15 του νόμου 4336/2015 αναφέρεται στις δαπάνες μετακίνησης στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, τις οποίες κάποιοι με πονη­ρό σκοπό θεωρούν ότι είναι ξεχωριστές και επιχειρούν να παρεμποδίσουν την αύξηση για τους στρατιωτικούς. Για να ισχύει ο νό­μος και να λαμβάνουν τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ το ποσό των 40 ευρώ ανά ημέρα, όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα καθόριζε «το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσω­τερικού και η αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας». Ωστόσο, επειδή ο νομοθέτης το είχε προβλέψει, το ενδεχό­μενο καθυστέρησης, είχε προσθέσει ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας: «Στην περίπτωση μη έκδοσης του ως άνω Προεδρικού Δια­τάγματος, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου».

Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου δηλαδή, οι αποζημιώσεις οδοιπορικών πήγαν αυτομά­τως στα 40 ευρώ. Ωστόσο, με εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατέθεσαν στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί, έδωσαν εννέα μήνες παράταση για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και να μην ισχύει η εξίσωση στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, φαίνεται ότι σχεδίαζαν παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου, αλλά το κείμενο της τροπολογίας κάνει λόγο για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017. Αυτή η «απροσε­ξία» δείχνει προθέσεις να μην επιλυθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει η καταβολή μει­ωμένης αποζημίωσης 29,35 ευρώ σε στρα­τιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-22/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger