Αρχική » , , , , » Πάει πίσω η απόκτηση των 60 ελικοπτέρων ΟΗ-58 από τα αμερικανικά αποθέματα

Πάει πίσω η απόκτηση των 60 ελικοπτέρων ΟΗ-58 από τα αμερικανικά αποθέματα


Απίθανη θεωρείται η παραχώρηση στην Ελλάδα των 60 εξοπλισμένων ελικοπτέρων ΟΗ-58 Kiowa, στην Αεροπορία Στρατού τα οποία αποσύρθη­καν πρόσφατα από Αμερικανικό Στρατό. Αιτία η γενικότερη καθυστέρηση που υπάρχει σε άλλα -μεγαλύτερης σημασίας- προγράμματα προμήθειας όπως τα 12 μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook η παραχώρηση των οποίων αν και έχει εγκριθεί από τις ΗΠΑ και την υπηρεσία DCSA εντούτοις όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει αλλά κινδυνεύει με ακύρωση. 

Επιπρόσθετα δε η δεδομένη δημοσιονομική στενότητα, σε συνδυασμό με την υπερπροσπάθεια που κάνουν τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων για να διατηρήσουν τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα και να τα προστατεύσουν από την περαιτέρω καταπόνηση, έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι επιλογές θα πρέπει να είναι προσεκτικές και όχι ευκαιριακές. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την επίσκεψη στις ΗΠΑ του αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, κ. Δ. Βίτσα, αλλά και την επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή Ευρώπης, στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι, αυτό που επείγει είναι η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των μεταφορικών ελικοπτέρων αλλά και των ελικοπτέρων εφόδου προκειμένου να αντικατασταθούν τα υπέργηρα Χιούι.

(ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-01/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger