Αρχική » , , , , , » F-35 και αντιτορπιλικά ζήτησε ο Καμμένος

F-35 και αντιτορπιλικά ζήτησε ο Καμμένος


Αίτημα για χρηματοδότηση του προγράμματος από τις ΗΠΑ

Μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο ή ακό­μη και στον Έβρο φοβάται η κυβέρνηση -και ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας- για την αλλαγή του status quo. Έτσι, ο Πάνος Καμ­μένος αιτήθηκε από τις ΗΠΑ χρηματοδότηση για την απόκτηση μίας Μοίρας stealth μαχητικών (20 μονάδες) F-35 Lightning II, αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για μία κίνηση που σαφώς υπαγορεύθηκε, εκτός από την επιχειρησιακή πραγματικότητα, από την οικο­νομική λογική. Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει έντο­νο πρόβλημα με τα αεροσκάφη που διαθέτει σήμερα και λό­γω των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να προχω­ρήσει, αφενός, στον εκσυγχρονισμό των F-16 και, αφετέ­ρου, στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόν­τρα στα 100 F-35 που θα αποκτήσει η Τουρκία και στην αριθμητική της υπεροχή.

Επίσης, η Ελλάδα επανήλθε στο αίτημά της προς τις ΗΠΑ για παραχώρηση δύο αντιτορπιλικών κλάσης Arleigh Burke από αυτά που απελευθερώνονται μετά το 2020, σε μία προ­σπάθεια να κλείσει και τις «μαύρες τρύπες» στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τη μη προμήθεια οπλικών συστημάτων για πολλά χρό­νια και, βεβαίως, από τα όσα σκάνδαλα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Τα 21 (από τα 28) παλαιότερα Arleigh Burke, λόγω περικοπών, δεν πρόκειται να υποβληθούν τελικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα πρότυπα AEGIS Baseline 9 (σε αυτό θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα πλοία της κλάσης), παρά μόνο σε εργασίες γενικής επιθεώρησης, επισκευής και συντήρησης των προωστηρίων σκευών και βοηθητικών μη­χανημάτων.

Τέλος, σε κάποια εξ αυτών θα γίνει αναβάθμιση του αν­θυποβρυχιακού τους εξοπλισμού, αν και είναι πιθανότερο να αποτελέσουν τη δεξαμενή για το ελληνικό αίτημα, εντού­τοις, στα πρώτα 28 δεν υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρου.

Πάνος Σπαγόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger