Αρχική » , , , » Τουρκία: Ο Ερντογάν στρατολογεί 30.000 νέους στρατιωτικούς

Τουρκία: Ο Ερντογάν στρατολογεί 30.000 νέους στρατιωτικούς


Η Τουρκία επιδιώκει να στρατο­λογήσει περισσότερους από 30.000 στρατιωτικούς για να αντικαταστή­σει αυτούς που παύθηκαν στο πλαί­σιο των διώξεων οι οποίες διεξάγο­νται μετά την αποτυχημένη απόπει­ρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσαν σήμερα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν ή απολύθηκαν απ’ όλα τα κρατικά κλιμάκια μετά την απο­τυχημένη απόπειρα πραξικοπήμα­τος που αποδίδεται σε στοιχεία του στρατού που δρούσαν υπό τις δια­ταγές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις Η ΠΑ.

Ο στρατός επλήγη ιδιαίτερα από τις διώξεις καθώς συνελήφθησαν 9.000 μέλη του, μεταξύ των οποίων 118 στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέ­ραρχοι, και χιλιάδες άλλοι απολύθηκαν.

Οι διώξεις αυτές στους κόλπους του στρατού πραγματοποιήθηκαν σε μια στιγμή κρίσιμη για την Άγκυ­ρα, τα στρατεύματα της οποίας διε­ξάγουν εκτεταμένες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και εναντίον των κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Άγκυρα επιδιώκει τώρα να στρατο­λογήσει 30.159 στρατιωτικούς για να αντικαταστήσει αυτούς που έγιναν στόχοι στις διώξεις.

Μεταξύ των νεοσυλλέκτων, που προέρχονται εν μέρει από στρατιω­τικές ακαδημίες, περίπου 5.000 θα έχουν βαθμό αξιωματικού ή υπαξιωματικού, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

(Ο ΛΟΓΟΣ-17/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger