Αρχική » , , , , , » Ήλθον είδον και απήλθον ως συνταξιούχος

Ήλθον είδον και απήλθον ως συνταξιούχος


Αποκαλύπτει ο Μαυρογιαλούρος

Ο Μπ. Ομπάμα έφυγε χθες το απόγευμα και το ερώτημα που υπάρχει είναι τι έμεινε πίσω, εκτός από τα μεγάλα λόγια που ακούσαμε...

Κατ’ αρχάς έγινε μεγάλη «φασαρία» για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της χώρας μας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κάθε καλόπιστος και όχι κατ' ανάγκην αφελής άνθρωπος θα μπορούσε να νομίζει ότι ο Ομπάμα έφερε μαζί του τη λύση του προβλήματος, όπως παλαιότερα θα μπορούσε να έχει φέρει το ...δολάριο. Πριν ακόμη σβήσει όμως ο απόηχος, είχα­με αφενός τη διαρροή από άνθρωπο της Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα Bild αλ­λά και συνέντευξη του ίδιου του Σόιμπλε στην εφημερίδα «Passauer Neue» που λέει ότι «η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει-ζημιά στην Ελλάδα» και ότι «όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε της κάνει κακό...». Από αυτό προκύπτει ότι το Βερολίνο κόβει τη συζήτηση πριν αυτή καν ξανανοίξει και το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τρα­πέζι είναι η συζήτηση για τα βραχυπρόθε­σμα μέτρα τα οποία, όπως έχουμε ξαναπεί, θα χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας για να πουλήσει το παραμύθι ότι «ξεκίνησε» η διαδι­κασία για ελάφρυνση του χρέους μας. Δηλαδή ο Ομπάμα ζητά ρύθμιση του χρέ­ους και η απάντηση της Γερμανίας είναι όχι; Η απάντηση είναι ότι ούτε αυτό το παιχνίδι του «καλού» και του «κακού» ισχύει. Ο Ομπάμα, πρώτα απ όλα, είναι πλέον ...συνταξιούχος εν αναμονή και επο­μένως ακόμη και για τους δικούς του δεν έχει μεγάλη βαρύτητά, σε πραγματικό επί­πεδο και όχι εντυπώσεων, αυτό που λέει. Γι αυτό και ο ίδιος ανέβασε όσο ήθελε τις προσδοκίες. Σάμπως θα τον ξαναρωτήσει κανείς, ως πρόεδρο των ΗΠΑ, γιατί το είπες και δεν το έκανες...

Το δεύτερο είναι ότι διαβάζοντας με προσοχή όσα είπε στην Αθήνα ο Ομπάμα γίνε­ται φανερό ότι οι διατυπώσεις του για το χρέος ήταν πολύ προσεγμένες. Δεν απο­σύνδεσε τη ρύθμιση του με τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» όπως κατ' ευφημι­σμό αποκαλούνται τα συνεχιζόμενα μέτρα σφαγής της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, επικαλέστηκε το ΔΝΤ που ζητά κι αυτό ελάφρυνση για να γίνει «βιώσιμο» το ελ­ληνικό χρέος αλλά την ίδια τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Τσίπρας υποβαθμίζουν -για την ακρίβεια δεν λένε λέξη- το άλλο σκέλος των αξιώσεων του ΔΝΤ. Δηλαδή την ταυτόχρονη λήψη νέων μέτρων πάνω από 5 δις ευρώ, είτε με τη μορφή τέταρτου μνημονίου είτε όχι, με καινούργια περικοπή συντάξεων και μισθών...Έκανε λοιπόν την «αγγαρεία» του για να φανεί αρεστός στην ελληνική κοινή γνώμη ο Ομπάμα και ...μέ­χρι εκεί. Τα υπόλοιπα ξέρει ότι δεν τον αφορούν. Κι ενώ οι πιο πολλοί στην Ελλά­δα. πέφτοντας στην επικοινωνιακή παγίδα του Τσίπρα, ασχολήθηκαν αυτές τις δύο ημέρες με το θέμα του χρέους, ο Ομπάμα φεύγοντας πήρε τις εξασφαλίσεις που ήθε­λε -για λογαριασμό της Αμερικής- ότι η χώρα μας θα παραμείνει «ακρογωνιαίος λίθος» της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή, δηλαδή θα παραμείνει προτεκτορά­το και επί «αριστερής» διακυβέρνησης και θα συνεχίσει να κάνει το «καλό παιδί» μέχρι να ρυθμιστούν όχι το ...ελληνικό χρέος αλ­λά οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία που προορίζεται να ενισχυθεί ως περιφερειακή δύναμη. Εξ' ου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για «λύση» στο Κυπριακό..

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-17/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger