Αρχική » , , , , , » Η Αλβανία σκοπεύει να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου από τους Έλληνες

Η Αλβανία σκοπεύει να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου από τους Έλληνες


Ο Μη­τροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας: Η Βόρειος Ήπειρος, κινδυνεύει τα έσχατα. 

Χρονιά «επεισοδιακή» για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, το 2016 βρίσκει τον πρωθυπουργό της Αλ­βανίας, Εντι Ράμα, να πλέει σε πελάγη ανθελληνισμού. Είναι φανερό ότι η αντεθνική εξωτερική πολι­τική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γίνει αντιλη­πτή από όλους τους εχθρούς του Ελληνισμού στο ε­ξωτερικό. Έτσι στις 28 Οκτωβρίου, ο υπουργός εσω­τερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι, γνωρίζοντας ό­τι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανενός είδους κυ­ρώσεις από την Αθήνα, κήρυξε από την πόλη της Αυ­λώνας την έναρξη της επιχείρησης «Popullimi» (κατοίκηση), που σκοπεύει στην υποχρεωτική εγγραφή τον διευθύνσεων κατοικίας όλων των κατοίκων της Αλβανίας. 

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η εγγραφή έχει ως στόχο να ελαττώσει τους ψηφοφόρους χωρίς διεύθυνση κατοικίας που δεν μπορούν να ψηφίσουν, στην πραγματικότητα όμως αυτό στοχεύει τα μέ­λη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που διαμέ­νουν μόνιμα στο εξωτερικό, και δεν θα είναι στην κα­τοικία τους την ημέρα και ώρα που θα τους επισκεφτούν οι εγγραφείς. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ό­τι ο υπουργός αναφέρθηκε στην Χειμάρρα όταν προσπάθησε να εξηγήσει τις αλλαγές που θα αποφέρει αυτή η εγγραφή στο κατάλογο ψηφοφόρων. Η νέα υποχρεωτική εγγραφή σε συνδυασμό με τον εκλογικό νόμο της Αλβανίας θα αφαιρέσει μαζικά το δικαίωμα ψήφου από τους Βορειοηπειρώτες, αν και το δικαίωμα ψήφου αποτελεί Συνταγματικό δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 45 του αλβανικού συντάγματος. Η επιχείρηση «Popullimi» αποτελεί μια νέα συντονισμένη και πιο επιθετική προσπάθεια για την τελική αφαίρεση δικαιώματος ψήφου από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, σχετικά με το θέμα της ε­πιχείρησης «Popullimi», έκανε τις ακόλουθες δη­λώσεις: «Με περισσότερη θλίψη και λιγότερη οργή, είδα στον Τύπο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλ­βανίας κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα είναι φανερό, ότι προσπαθεί να μιμηθεί τον νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την Οθωμανική «Τουρκία της καρδιάς του». Γιατί κι΄ αυτός αναπολεί την παλιά «αλβανική Αθήνα», υποστηρίζοντας, ότι «ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολη» κι΄ ότι οι κάτοικοι της Αττικής, ήσαν αλβανόφωνοι, διεκδικώντας ουσιαστικά ως Αλβανούς, όσους μιλάνε την αρβανίτικη διάλεκτο! 

Πίσω από το ανιστόρητο παραλήρημα του αλβανού πρωθυπουργού, κρύβεται το σχέδιο των Αλβανών για την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της Ελληνόψυχης Χειμάρρας, που από το1946, όταν οι Χειμαρραίοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το ψευτοδημοψήφισμα του κομμούνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, έγιναν «κάρφος» στο μάτι του αδίστακτου εκείνου Ελληνομάχου και Χριστιανομάχου. Και το αβυσσαλέο μίσος των Αλβανών εναντίον της Χειμάρρας συνεχίζει να παραμένει άσβεστο μέχρι σήμερα, αφού η ηρωική πόλη και η περιοχή της αρνείται να υποκύψει και να δεχθεί τον αφελληνισμό της. 

Όταν, προ μηνών, επρόκειτο να γίνουν, μέσα, δημοτικές εκλογές, φάνηκαν καθαρά τα σχέδια των Αλβανών να μην εκλεγεί Έλληνας δήμαρχος στην Χειμάρρα, αφού συνένωσαν χωριά με αλβανικό πληθυσμό, με την αδούλωτη Χειμάρρα. Έτσι εκλέχθηκε ένας Έλληνας μεν την καταγωγή, αλλά, ατυχώς, αλβανόψυχος, ο Γιώργος Γκόρος. Τότε είχα διαμαρτυρηθεί εντόνως. Και ζητούσα από την Ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύσει τους 'Έλληνες Χειμαρριώτες από τις σατανικές αλβανικές μεθοδεύσεις. Δυστυχώς, ουδείς κινήθηκε. Αυτή τη στιγμή, οι Βορειοηπειρώτες της Χειμάρρας παραμένουν στους δρόμους, εμποδίζοντας τους Αλβανούς να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους, τον χώρο των οποίων οι Αλβανοί θέλουν για την μεταμόρφωση της πόλεως, σύμφωνα, δήθεν, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα! Το λέω ξανά και το φωνάζω: Η Χειμάρρα και, γενικότερα, η Βόρειος Ήπειρος, κινδυνεύει τα έσχατα. Ο πολιτικός κόσμος ας αφήσει τις κοκορομαχίες, για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κι’ ας δει τι μπορεί και τι, εν προκειμένω, πρέπει να πράξει. Γιατί υπάρχει και το ζήτημα των «Τσάμηδων», που το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. «Φύλακες, γρηγορείτε» !».

(ΕΜΠΡΟΣ-12/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger