Αρχική » , , , » Πρόγραμμα - φιλί ζωής για τα τέσσερα α/φ C-27J

Πρόγραμμα - φιλί ζωής για τα τέσσερα α/φ C-27J


Σε εξέλιξη οι εργασίες επαναφοράς σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Στοιχεία για την κατάσταση που βρίσκονται τα μεταφορικά αεροσκάφη C-27J έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πά­νος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το παρόν χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα αποκατάστασης της διαθεσιμότητας τεσσάρων εκ των οκτώ αεροσκαφών C-27J της ΠΑ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των προβλέψε­ων της τροποποίησης No 3 της σύμβασης προμήθειάς τους (Σύμβαση 004Γ/03, συνολικού ύψους 189.655.843,90 δο­λαρίων) και περιλαμβάνει την επιστροφή εντόκως στο ΥΠΕΘΑ από τον αντισυμβαλλόμενο της χορηγηθείσας προκατα­βολής για τέσσερα μη παραδοτέα αεροσκάφη, ύψους 40.073.642 δολαρίων, και τη δωρεάν παροχή από τον προμηθευτή επιπλέον υλικών και υπηρεσιών, αποτιμώμενης συνολικής αξίας 9 εκατ. δολαρίων περίπου, ως αντιστάθμι­σμα για την απαλλαγή του από την υποχρέωση παράδοσης των τεσσάρων τελευταίων αεροσκαφών. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση κυρώσεις για καθυστερημέ­νες παραδόσεις, επιβλήθηκαν ποινικές ρήτρες και παρακρα­τήθηκαν οι αναλογούντες τόκοι προκαταβολής, σε ποσό που υπερβαίνει τα 11.800.000 δολάρια, ενώ, επιπλέον, καταλο­γίστηκε και ποσό που υπερβαίνει τα 4,8 εκατ. δολάρια ως θε­τική ζημία λόγω των ως άνω καθυστερήσεων.

Έτσι, συνολικά το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει 56,6 εκατ. δολάρια επιπλέον των 9 εκατ. δολαρίων σε ανταλλα­κτικά και υπηρεσίες. Ο υπουργός πάντως δεν έδωσε κάποι­ον χρονικό ορίζοντα για το πότε τα υπόλοιπα 2+1 αεροσκά­φη (επιχειρησιακό είναι ένα) θα επανέλθουν σε πτητική κατάσταση και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα τέσσερα και πόσο καιρό η 354Μ θα επιχειρεί με το μισό και κάτω της δύνα­μής της.

Πάνος Σπαγόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger