Αρχική » , , , , , » 'ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ' οι ΕΚΛΟΓΕΣ! Αυτή είναι η ημερομηνία...

'ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ' οι ΕΚΛΟΓΕΣ! Αυτή είναι η ημερομηνία...


Η νέα μελέτη της Εurasia διαπιστώνει πως το υπάρχον πολιτικό σκηνικό φτάνει στο τέλος του, ειδικά μετά τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Δανειστών. Το think tank εξηγεί ότι το πραγματικό ζήτημα δεν είναι ο ‘μποναμάς’ Τσίπρα αλλά κάτι άλλο.

«Η λύση, όπως συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό, είναι να ψάχνουν μια ευκαιρία να κατηγορήσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι οπισθοχωρεί και να την πιέσουν να κάνει περισσότερα. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί σαν πολιτικός αντιπερισπασμός, αποσπώντας την προσοχή από το γεγονός ότι η θέση του Βερολίνου παραμένει πολύ αντιφατική: Θέλει το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα, αλλά χωρίς να κάνει όσα είναι αναγκαία για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, που θα ανοίξει την πόρτα για κάτι τέτοιο», σημειώνει η Eurasia.

Το think tank επισημαίνει πως Γερμανία και ΔΝΤ ενώνονται κατά της Ελλάδας προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τη δική τους αδυναμία να συμφωνήσουν, ζητώντας πρόσθετα μέτρα 4 - 4,5 δισ. ευρώ, και προσδιορίζοντας μάλιστα ποια θα είναι αυτά.

Συνυπολογίζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες και το τι πρόκειται να ζήσουν οι Έλληνες από 01/01/2017, η Eurasia τοποθετεί τις εκλογές στο Μάρτιο του 2017.

Υποστηρίζει το think tank πως αν ο Τσίπρας πάει γρήγορα σε εκλογές, ναι μεν θα ηττηθεί αλλά θα διατηρήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας με ένα ποσοστό μεταξύ του 15 - 20% της λαϊκής ψήφου. Θα συνεχίσει δηλαδή να παίζει ρόλο ουσιαστικό στην πολιτική σκηνή, ως (λογικά) Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Διαφορετικά, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, χωρίς να έχει πάρει χειροπιαστές υποχωρήσεις από τους πιστωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επιστρέψει στα προ του 2012, μονοψήφια ποσοστά του, τονίζει η Eurasia.

Το think tank καταλήγει πως οι εκλογές αποκλείεται να γίνουν πέραν του Μαΐου του 2017.

voicenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger