Αρχική » , , , , » Παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα για τους νεοσύλλεκτους

Παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα για τους νεοσύλλεκτους


Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ιωαννίνων παρενέβη χθες προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επτά νεο­σύλλεκτοι φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέ­κτων στο Μεσολόγγι σχηματίζοντας με τις παλάμες τους το έμ­βλημα της Αλβανίας, έναν αετό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος έχει ήδη δώσει εντολές προς το Αρχηγείο του ΓΕΣ, ώστε να εξαντληθούν οι προβλεπόμενες ποινές εις βάρος των επτά που εικονίζονται στην επίμαχη φωτο­γραφία (αλλά και του ογδόου ο οποίος την τράβηξε), η οποία εν­τοπίστηκε διότι αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Η εντολή του κ. Καμμένου αφορά και έρευνα προκειμένου να εντοπισθούν οι ευθύνες των στρατιωτικών του συγκεκριμένου στρατοπέδου, για αδυναμία αντίληψης τέτοιων φαινομένων. Πηγές του ΓΕΣ τονίζουν ότι, τουλάχιστον ως προς τους επτά, το συγκεκριμένο περιστα­τικό θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοπο­θετήσει τους στις Μονάδες Εκστρατείας. 

Δεδομένου ότι οι επτά δεν έχουν ακόμη ορκιστεί, δεν μπορεί να τιμωρηθούν με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα. Το περιστατικό ευλόγως προκαλεί ανησυχία, καθώς οι επτά νέοι που σχημάτισαν αυτό το σύμβολο του αλβανικού εθνικισμού και αλυτρωτισμού, έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούν, και έχουν ήδη υπηρετήσει τη θητεία τους τα τελευταία χρόνια, αρκετοί νέοι που διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα. Η ανησυχία των πιο έμπειρων εντοπίζεται όχι τόσο στο συγκεκριμένο περιστατικό, όσο στο ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να μην είναι μεμονωμένο, αλλά να αποτελεί ένα απλό παράδειγμα μιας γενικευμένης στάσης αρκε­τών αλβανικής καταγωγής οπλιτών που υπηρετούν τη θητεία τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-24/01/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger