Αρχική » » Παρέδωσαν την Ελλάδα στις ΗΠΑ χωρίς αντίκρισμα

Παρέδωσαν την Ελλάδα στις ΗΠΑ χωρίς αντίκρισμα


Του Κυριάκου Βελόπουλου*

Όσο εμείς εδώ, στην Ελλάδα, ασχολούμαστε με τις μικροκομματικές κόντρες, που μόνο για επικοινωνιακούς λόγους γίνονται, αλλάζουν όλα στην ευ­ρύτερη περιοχή μας και κατά συνέπεια η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται.

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως οι ΗΠΑ μεταφέρουν περίπου το 75% των δυνάμεών τους από το Ιντσιρλίκ. Μία κίνηση με τεράστια γεωστρατηγική σημασία. Όλες οι πληροφορίες συγκλί­νουν στο ότι επιθυμούν να λάβουν από την Ελλάδα στρατιωτική βάση και αεροδρόμιο στη Βόρειο Ελλά­δα, ίσως έξω από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ελλεί­ψει μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου, έχει προταθεί και η χρήση του αεροδρομίου «Μακεδονία», για χρήση από τα μεγάλα μεταγωγικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Αμερικής. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης στη Σούδα της Κρήτης, που όμως δεν επαρκεί από μόνη της. Η Β. Ελλάδα είναι κρίσιμος κόμβος για τις ΗΠΑ.

Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γε­γονός πως γεωστρατηγικά η Μακεδονία είναι κόμ­βος και ενεργειακός, για τους ρωσικούς (Turk- stream) και γερμανικούς (TAP) αγωγούς. Κοινώς, η Αμερική βάζει τοποτηρητές στην περιοχή, υπενθυμί­ζοντας συνεχώς πως δεν πρέπει κανείς να τους αμε­λεί. θέλουν η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος υπό την αίρεση της δικής τους έγκρισης.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγο­νός πως οι ΗΠΑ έχουν σύμμαχό τους τον Πάνο Καμμένο, που ήδη έχει συμφωνήσει μαζί τους στο να γί­νει η Ελλάδα μία απέραντη Νατοϊκή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η απόφαση της Ρωσίας, πύραυλοί της που μέχρι τώρα στόχευαν πε­ριοχές εκτός Ελλάδας να στραφούν προς εμάς. θέ­λουν η πυραυλική τους ομπρέλα να καλύπτει όλο τον ελλαδικό χώρο, φυσικά με αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μία περιδίνηση. Σε μία κα­τάσταση ρευστή, όπου βρισκόμαστε στην «κινούμε­νη άμμο» των γεωστρατηγικών εξελίξεων.

Ούτε η ρευστή κατάσταση στα Βαλκάνια βοηθά. Το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας οδηγεί τη χώρα σε επιθετική πολιτική, ενώ τα Σκόπια βρίσκονται στο όριο της διάλυσης. Οι Αμερικανοί επιθυμούν να υπάρχει έντονη στρατιωτική τους παρουσία στην πε­ριοχή, ώστε να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί. Με τη στρατιωτική τους παρουσία υποκύπτουν τη Σερβία, που στηρίζεται από ιη Ρωσία, από τη δυνατότητα επέμβασης. Συνεπώς, η «απέραντη Νατοϊκή βάση» που λέγεται Ελλάδα γίνεται το πάτημα της πλήρους αμερικανοποίησης των Βαλκανίων.

Πρέπει να τονιστεί εδώ πως η αμερικανική πα­ρουσία στην Ελλάδα δεν συνιστά παράγοντα ασφαλείας για τη χώρα μας. Σκεφτείτε απλά πως η Κρήτη έχει μετατραπεί, ήδη, στο μεγαλύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, χωρίς αυτό να εμ­ποδίζει τους Τούρκους να παραβιάζουν συνέχεια τα σύνορά μας.

Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα διμέτωπο πόλεμο, εδώ και μήνες. Από τη μία η Αλβανία του Ράμα, από την άλλη η Τουρκία του Ερντογάν και στη μέση η Ελ­λάδα. Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει τεράστιες στρατιωτικές συμφωνίες, με την Ελλάδα στη μέση. Σκοπός τους, ο έλεγχος της περιοχής μας.

Η χώρα μας έχει ανέβει πλήρως πάνω στο «άρ­μα» των ΗΠΑ. Τα έχουμε δώσει όλα στον ενεργειακό τομέα, δίνουμε και τα πάντα στον στρατιωτικό τομέα. Απομονωνόμαστε πλήρως από δυνητικούς συμμάχους (Ρωσία, Κίνα), χάνουμε τους ενεργειακούς μας πόρους (συμφωνία ΕΛ.ΠΕ. και Exxon Mobil) και δεν έχουμε καμία εγγύηση για την ασφάλεια μας.

Αυτό δεν είναι διπλωματία ή συμμαχία. Είναι ξε­πούλημα.

*Ο κ. Βελόπουλος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/05/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger