Αρχική » » Να γιατί οι μειονοτικοί βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ

Να γιατί οι μειονοτικοί βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

Γιατί καταψήφισαν λέει οι βουλευτές τής Μουσουλμανικής μειονότητας την επίμαχη διάταξη (άρθρο 11) του νομοσχεδίου, εφόσον γι’ αρκετούς ανοίγει οδό για τις οργανώσεις και την αναγνώρισή τους; Για το θέμα ζητήσαμε την άποψη του Αλέξανδρου Νίκλαν, ειδικού σε θέματα ασφαλείας!

Τα λεγόμενα του έγκυρου αναλυτή προκαλούν σοκ! «Οι Τούρκοι που επηρεάζουν την πολιτική και κοινωνική σκηνή τής Θράκης με διάφορους τρόπους, αναγνωρίζουν πως το νέο νομοσχέδιο ανακινεί θέμα εκ του μη έχοντος, καθώς αυτό είχε λήξει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ προ ετών», και συνεχίζει: «Παρ’ όλα αυτά ήθελαν την πρώτη διάταξη που ήταν φοβερά ευνοϊκή για τους ίδιους και τα σχέδιά τους. Εξ ου και η άρνηση που προφανώς στοχεύει επίσης στο ότι αυτή η αρνητική τοποθέτηση θα τους δώσει και χώρο για ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ σε δικαστήρια, παρόλο που η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει καθαρογραφεί εδώ και χρόνια. Η συγκυρία κάνει τον κ. Νίκλαν σκεπτικό: «Μια νέα προσπάθεια αυτού του είδους βρίσκει και την Ευρώπη σε μια νέα κατάσταση, πολύ διαφορετική από τη δεκαετία του 1980-1990, όπου πλέον έχει μεγαλύτερη έμφαση στην ικανοποίηση μειονοτήτων, ακόμα και αν αυτές είναι «εικονικές» (βλ. Κόσσοβο και πώς η μουσουλμανική μειονότητα έγινε ξαφνικά αλβανική).

Η τοποθέτηση εκ νέου μιας τέτοιας διάταξης σε ένα νομοσχέδιο, άσχετο παντελώς με εθνικά θέματα, δείχνει πως υπάρχει μια ανικανότητα ή σκοπιμότητα, αναλόγως πώς το «διαβάζει» κάποιος. Είναι απορίας άξιο επίσης πως ουδείς θυμάται πως τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ συνθήκες που αφορούν πολιτικές συμφωνίες (Λωζάννης) σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του σήμερα. Έτσι, έχοντας στο μυαλό πως εκτός συνόρων η ανακίνηση του θέματος θα βρει πρόθυμα αυτιά... θα έρθουμε στα εδώ δικαστήρια, που προφανώς και θα απαντήσουν αρνητικά, ωθώντας τη χώρα μας εκ νέου στο στόχαστρο της Ευρώπης για ανθρωπιστικά (είναι και το μεταναστευτικό, μην ξεχνιόμαστε).

Αυτά για να γίνει αντιληπτό από τον καθένα σε όσο το δυνατόν πιο απλή γλώσσα γίνεται, χωρίς νομικές φράσεις και διφορούμενες έννοιες. Γι’ αυτό, εδώ και 10 μέρες και παραπάνω, αναφερόμαστε συνεχώς στο πώς αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ εθνικής ασφαλείας, που οι αδαείς, αφελείς και ανίκανοι εντός Βουλής υπερψήφισαν. Καλύτερα να πιστεύω αυτό, από το να θεωρήσω ότι έχουν σκοπιμότητα. Η ουσία είναι πως το θέμα ανακινήθηκε από την κυβέρνηση και πλέον δίνει ανοιχτό πεδίο για δράση από τους Τούρκους που περιμένουν πώς και πώς, να μεγαλώσουν την επιρροή τους στην περιοχή και με τη σειρά τους να ψάξουν και το θέμα της απόδοσης ονομασίας «Τουρκική Ένωση».

Με τις ευλογίες σας

Ευλογεί ο Παπαλάμπρος
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-12/10/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger