Αρχική » » Ο Στρατός θέλει να διώξει την Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη;

Ο Στρατός θέλει να διώξει την Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη;


Όταν το έμαθα, πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ο ελληνικός στρατός ζητούσε από την Δασκάλα του Έ­θνους Χαρά Νικοπούλου, και την "Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη", το φυλά­κιο που της είχε παραχωρήσει, προκειμένου σε αυτό να φιλοξενεί παιδιά που είχαν ανάγκη στέγασης και φροντίδας. 

Πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι το έργο της Χα­ράς Νικοπούλου στην περιοχή παρεμποδι­ζόταν μόνον από το τουρκικό προξενείο και τα ενεργούμενά του στην περιοχή. Όπως άλλωστε επιδεικνύουν τόσο οι επιθέσεις κατά της ηρωικής δασκάλας, όσο και οι δι­καστικές της περιπέτειες με αρκετά από αυτά τα στοιχεία.

Όμως φαίνεται ότι στην εποχή την οποία βιώνουμε βλέπουμε όλα είναι δυνατά. Αλ­λά ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. Πριν από κάποια χρόνια ο Ελληνικός Στρα­τός παραχώρησε ένα παροπλισμένο ακριτικό φυλάκιο, στην ορεινή Ροδόπη, στην Κι­βωτό της Δόμνας Βισβίζη, προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί ορφανά παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι που βοηθούν στην Κιβωτό, με πρωτεργάτη την Χαρά Νικοπούλου με προσωπική εργασία και σω­στή διαχείριση κατάφεραν να μετατρέψουν το εγκαταλελειμμένο φυλάκιο -σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας παραχώρη­σης- σε έναν "παράδεισο" για τα άτυχα παιδιά των συμπατριωτών μας, σε μια κυριολε­κτικά ξεχασμένη από την κεντρική εξουσία γωνία της χώρας μας, που αντιμετωπίζει έ­να σωρό προβλήματα. Οι εγκαταστάσεις αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτό προκύπτει και από τα ίδια τα στρατιω­τικά κλιμάκια που επισκέφθηκαν τον χώρο για να τον "επιθεωρήσουν".

Όμως εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανέναν προφανή λόγο, ο Ταξίαρχος του Ε.Σ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ζήτησε την εγκατάσταση πίσω από την "Κιβωτό", προκειμένου να "χρησιμοποιηθεί επιχειρη­σιακά" από τον Στρατό.

Στο έγγραφο που σε αποκλει­στικότητα αποκαλύπτει σήμερα η "Ελεύθε­ρη Ώρα" φαίνεται ακριβώς αυτή η απαί­τηση του Ελληνικού Στρατού εις βάρος της "Κιβωτού" αλλά και των παιδιών που μένουν εκεί.

Αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχει τόσο σο­βαρή ανάγκη για ένα εγκαταλελειμμένο φυλάκιο από τον Ελληνικό Στρατό. Ή εάν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για αυτή την κίνηση. Εάν κανείς μπει σε αυτή την λογική δύο μόνον πράγματα του έρχονται στο μυαλό. Το πρώτο είναι το γεγονός της σύν­δεσης της Χαράς Νικοπούλου με την Χρυ­σή Αυγή. Και το ενδεχόμενο αυτό η κίνηση αυτή να έρχεται ως προσπάθεια "καταστο­λής" της δράσης της ηρωικής δασκάλας στην περιοχή. Το δεύτερο σενάριο δεν εί­ναι άλλο παρά αυτό της εξυπηρέτησης μη-ελληνικών συμφε­ρόντων στην περιοχή. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο καθώς επί της ουσίας δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αυτή η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ταξίαρχο ή οι διαταγές ήλθαν από πολύ ψηλότερα. Όπως και να έχει όμως, όποιος και εάν είναι ο λόγος, από όπου και να ήλθαν οι διαταγές το αποτέλεσμα είναι το ί­διο.

Έχουμε ένα πραγματικά τρομακτικό συμ­βάν. Όπου ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται είτε σε όργανο "πολιτικής εκδίκησης" είτε σε όργανο της τουρκικής προσπά­θειας να εξοβελίσει από την περιοχή την Χαρά Νικοπούλου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολ­λά. Και ξεκινάμε με το βασικό! Έχει γνώση και άποψη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος γι' αυτό το συμβάν; Στάλ­θηκε εν γνώσι του αυτό το εξώδικο;

Το γεγονός το δημοσιοποίησε η ίδια η Χα­ρά Νικοπούλου, "σε συναισθηματική έντα­ση" στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού APT. Το έγγραφο, σύμφωνα πάντα με την ίδια , έπεσε σαν "κεραυνός εν αιθρία" και αφορά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης οικίας η οποία είχε ανακαι­νιστεί με χρήματα Ελλήνων πολιτών και δι­κά της και αποτελούσε πρότυπο για την περιοχή.

Η ίδια η ηρωική δασκάλα δήλωσε, για να εί­μαστε πάντα ακριβείς όπως είμαστε, ότι μετά από συνάντηση συνεργάτη της με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμένο είχε αποσπάσει την προσωπική δέσμευση του ιδίου ότι το θέμα θα "παγώσει" και δεν θα ισχύσει το έγγραφο που ίδια ισχυρίζεται ότι της αποστάλθηκε.

Όμως ακόμη και εάν "παγώσει" το ζήτημα, αυτό δεν λύνει το ερώτημα του ... πώς ξεκί­νησε να υπάρχει το ζήτημα! Και το "πάγωμα" του ζητήματος δεν σημαίνει επίλυσή του. Και πρέπει να τονισθεί ότι το ζήτημα "ξεκίνησε" με το συγκεκριμένο εξώδικο του Ταξιάρχου. Σίγουρα το ΓΕΣ θα πρέπει να δώσει απαντήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Και να μάθουμε όλα τα πώς και τα γιατί γύρω από την συγκεκριμένη υπό­θεση.

Τι θέλει να πετύχει η "Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη";

Η κυρία Χαρά Νικοπούλου, μαζί με τον σύζυγο της Ιωάννη Φριτζαλά, έχουν αναλάβει την προστασία και την ανατροφή των παιδιών, με τη βοήθεια ομάδας εθελοντών που θα στελεχώσουν τον οικισμό, προσφέροντας τις υπηρεσίες που προβλέπει ο νόμος. "Στό­χος είναι να ξεφύγουν τα παιδιά αυτά, από το ιδρυματικό περιβάλλον και να νιώσουν την θαλπωρή της οικογένειας" επισημαίνει η κυρία Νικοπούλου. Στο βασικό συγκρότημα, θα λειτουργήσουν οι κατοικίες που θα φιλοξενούν τα παιδιά, ενώ προβλέπεται να διαμορ­φωθεί σταδιακά και ένα "Κέντρο Εναλλακτικής Διαβιώσεως", με αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα τα έσοδα του οποίου θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες όλου του οικισμού.

"Η παιδαγωγική προσέγγιση του πνευματικού μας κέντρου είναι απαύγασμα των σοφών συμβου­λών της εξέχουσας επιστημονι­κής μας ομάδος, στην οποία έ­χουμε την μεγάλη τιμή να συμμε­τέχουν προσωπικότητες αναγνω­ρισμένες για το επιστημονικό τους κύρος, όπως οι κ.κ Jose Luis Navarro, Σαράντος Καργάκος, Άννα Τζιροπούλου - Ευσταθίου, Νίκος Λυγερός, Γιώργος Λεκάκης κ.α" είχε δηλώσει παλαιότερα η κυρία Νικοπούλου.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-07/10/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger