Αρχική » » Ένα βαρίδι που τον λένε «Μπούλη»

Ένα βαρίδι που τον λένε «Μπούλη»


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

Το «κρυφτούλι» παίζουν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για τον Καμμένο, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και της ύπαρξης μεσάζοντα για την εκτέλεση της συμφωνίας...

Παίζουν το κρυφτούλι διότι:

0 Μητσοτάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά ταυτόχρονα φοβάται ότι θα τον «αδειάσει» η καραμανλική πτέρυγα του κόμματός του. 

0 Τσίπρας βάζει μεν τον Τζανακόπουλο να χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» μια τέτοια πρόταση μομφής, αλλά στην πραγματικότητα την απεύχεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο βασικός είναι πλέον ότι δεν θέλει να σφι­χταγκαλιαστεί κι άλλο με τον Καμμένο, αλλά το αντίθετο... 

Όσο περνάει ο καιρός, στο εσω­τερικό τού ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται η άποψη ότι ο Πανούλης έχει μετα­βληθεί πια περισσότερο σε βαρίδι και λιγότερο σε χρήσιμο σύμμαχο.

Εδραιώνεται π άποψη αυτή, αλλά αυξάνονται ταυτόχρονα και οι υποστηρικτές της κι από μια «μικρή» μειοψηφία, που ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό, τώρα μεταβάλλονται σε μια «μεγάλη» μειοψηφία που σταδι­ακά εκτιμάται από τους ίδιους μπο­ρεί να γίνει και πλειοψηφία.

Το ερώτημα, πολύ απλό και λογικό, που υπάρ­χει βεβαίως είναι ότι από τη στιγμή που τους «δένουν» τα κουκιά της Βουλής (τουλάχιστον αυτά) και οι 153 ψήφοι, η υπόλοιπη συζήτηση δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Κι όμως. Δεδομένου ότι η πορεία προς τις επόμενες εκλο­γές έχει ξεκινήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι Συριζαίοι σκέφτονται -και λένε στις κουβέντες τους- ότι παρά τις όποιες συμφωνίες έχει κάνει μαζί του ο Τσίπρας δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε στις κάλπες «απολογούμενοι» για τα έργα και τις ημέρες του Καμμένου. Μην ξεχνάμε ότι το εκλογικό ακροατήριο των περισσότερων από αυτούς κάθε άλλο παρά είναι, παραδοσιακά, συγγενές προς τους ΑΝΕΛ. Οι εποχές με τα μέλια, λόγω του οίστρου για την εξουσία, έχουν αρχίσει να υποχωρούν και καθώς το έχουν αποδεχτεί ότι πάνε για την αντιπολίτευση, σου λένε τώρα «τουλάχιστον να κουβαλάμε μόνο τις δικές μας αμαρτίες».

Εξάλλου και με την «αριστερή» πολιτική που εφαρμόζεται σε πολλούς και ιδιαίτερα τους λεγάμενους «κοινωνικούς» τομείς, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «κρατηθεί» από αυτό το εκλογικό ακροατήριο. Ακόμη και η άποψη που παλαιότερα υπήρχε ότι «ο Καμμένος κόβει "δεξιούς” από τη ΝΔ» είναι πια ξεπερασμένη γιατί πολύ απλά ο Καμμένος δεν κόβει από πουθενά γιατί... δεν έχει πλέον εκλογική βάση. Μην ξεχνάμε επίσης ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται η τάση που θέλει να αντικατασταθεί προσεχώς από πολιτικός συνεταίρος τους ο Καμμένος με τον νέο φορέα της «κεντροαριστεράς», που χτες είχε τον πρώτο γύρο για την εκλογή αρχηγού.

«Συρόμενοι» στα τέσσερα

Με φόντο όλα αυτά, λοιπόν, μια πρόταση μομφής στη Βουλή θα υποχρέωνε όλους τους βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ -και τους 144- να συρθούν πίσω από τον Καμμένο όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά δίνοντάς του και άφεση αμαρτιών γιο όλες τις υποθέσεις σκανδάλων στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του Ούτε καν σε επίπεδο αποχρώσεων δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, διότι είναι τόσο εκρηκτική η κατάσταση που η παρα­μικρή ρωγμή είναι πιθανό να προ- καλέσει άλλες παρενέργειες. Με τι< συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί η απόρριψη μιας τέτοιας πρότα­σης μομφής θα ισοδυναμούσε μτ πύρρειο νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους πρόσκαιρους πανηγυρισμούς που θα ακούγαμε περί «συσπείρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας»...

Κι ενώ έχουν έτσι τα πράγματα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης, από τη δική του πλευρά, κοντοστέ­κεται γιατί τα εσωκομματικά του νώτα είναι εκτεθειμένα. Τυπικά μεν θα τον ακολουθήσουν σε μια τέτοια κίνηση όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές αλλά ήδη παρασκηνιακά το τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν αρχίσει διάφοροι να ψι­θυρίζουν στους διαδρόμους ότι «δεν πρέπει να το κάνε γιατί έτσι θα συσπειρωθεί η συμπολίτευση». Πίσω από το... ευγενές πρόσχημα είναι η καραμανλική ομάδα -που κάθε άλλο παρά μικρή είναι- η οποία προσπαθεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για τον Καμμένο, εκμεταλλευόμενη τις ανεπάρκειες του σημερινού αρχηγού της ΝΔ. Γι' αυτό και επειδή ο κόμπος φτάνει στο χτένι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες...

Αποκαλύπτει ο Μαυρογιαλούρος
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-13/11/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger