Αρχική » » ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Αλλά ένα είναι σίγουρο: Ότι ο Καμμένος δεν θα πέσει μόνος του, θα πάρει κι άλλους μαζί του.

Μεγάλη προσπάθεια θα χρειαστεί να καταβάλλει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, για να αποδείξει ότι η διακρατική συμφωνία με τους Σαουδάραβες, η οποία υπογράφηκε τον Ιούνιο τον 2017, ήταν καθ’ όλα νόμιμη και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις διακρατικές συμφωνίες. Τα στοιχεία τα οποία μέχρι τώρα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, πάντως, καθιστούν το εγχείρημα τον υπουργού Άμυνας πολύ δύσκολο...

Καμμένος γκέιτ

0 Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδεί­ξει, αν πράγματι ο μεσάζων ή ο εκπρό­σωπος των Σαουδαράβων -όπως ο ίδιος αποκαλεί τον Βασίλη Παπαδόπουλο- εί­ναι αυτός που έχει εξουσιοδοτηθεί από την κυβέρνηση του ΒΣΑ και βέβαια να αι­τιολογήσει γιατί οι Σαουδάραβες δεν αναγνωρίζουν την ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία και αρνούνται να την υλοποι­ήσουν. Είναι γεγονός ότι από τα μέχρι τούδε στοιχεία που περιέχονται στον φά­κελο «Καμμένος γκέιτ», τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί στην υπόθεση αυτή της πώλησης των πυρομαχικών 105 χιλ. στους Σαουδάραβες και όχι μό­νο, είναι πολλά και στα οποία οφείλει να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις ο υπουρ­γός Άμυνας. Όταν γίνει η συζήτηση στη Βουλή θα είναι πολύ δύσκολη γι' αυτόν και τους στενούς του συνεργάτες, αφού εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση ήρ­θε και δεύτερη, με ερώτηση από τον Βα­σίλη Κικίλια της ΝΔ και η οποία αφορά την πώληση 1.000 βομβών ΜΚ-82 γενι­κής χρήσεως, το πρώτο εξάμηνο του 2015 στα ΗΑΕ, πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Στο υπουργείο Άμυνας επικρατεί προς το παρόν αμηχανία. 0 αναπληρωτής υπουρ­γός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ένας σο­βαρός πολιτικός, έχει ήδη πάρει τις απο­φάσεις του και μάλιστα είναι ενδεικτική η σιωπή του για το θέμα, το οποίο αφήνει να «σέρνεται», όπως και των στρατηγών. Η απόφαση του Δημήτρη Βίτσα είναι να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν το υπουργείο Άμυνας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα να πάρει τη θέση του Γιάννη Μουζάλα, αν αυτή χηρέψει. 0 Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, έχει ήδη ενημερωθεί για την πραγματικότητα που συμβαίνει με τον Πάνο Καμμένο αναλυτικά και θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση του, βλέποντας ότι κινδυνεύει να χρεωθεί ένα σκάνδαλο χωρίς να ευθύνεται.

Ο ταξίαρχος των εξοπλισμών

0 ταξίαρχος Παπαδάκης, χειριστής τού θέματος και ο αξιωματικός ο οποίος κα­τήγγειλε το «σκάνδαλο» ή αν θέλετε τον περίεργο τρόπο που υπογράφηκε η «δια­κρατική αυτή σύμβαση», έχει ανοίξει εκτός από τον ασκό του Αιόλου και το στόμα του, αποκαλύπτοντας και άλλες περίεργες συμφωνίες κατά τη διάρκεια της θητείας του Πάνου Καμμένου, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούν όσοι στρατιωτικοί ή ΓΔΑΕΕ έβαλαν υπο­γραφές με... ρίσκο. Αυτά τα οποία ακούγονται τελευταία για τη συμπεριφορά τού υπουργού Άμυνας και οι χειρισμοί του στις συμβάσεις και τα οποία φτάνουν στ' αυτιά της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, είναι πολλά και δυσάρεστα γι’ αυ­τόν και έρχονται από επιχειρηματίες και στρατιωτικούς. Αν όλα όσα έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες έχουν δόση αλήθειας και μπορούν να αποδειχτούν, είναι σίγουρο ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα έχει καθόλου καλή τύχη. Οι συμμαχίες με επιχειρηματίες, οι οποίοι έγλειφαν μέ­χρι τώρα και τον στήριζαν έχουν αρχίσει και σπάνε, αλλά και εκδότες οι οποίοι του προσέφεραν και του προσφέρουν κάλυψη (γιατί άραγε;), έχουν αρχίσει και απομακρύνονται ή τουλάχιστον προβλη­ματίζονται, προσπαθώντας να βγουν από το κάδρο του «κολλητού τού υπουργού», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι σε λίγο καιρό θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας παρελθούσης κυβέρνησης. 

Σε κάθε περί­πτωση, πάντως, η διαρροή από το Μέγα­ρο Μαξίμου για τις σχέσεις πλέον του πρωθυπουργού με τον συγκυβερνήτη του, φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα βγάλουν πολλά -μα πάρα πολλά- στην επιφάνεια, όχι μόνο για τον Πάνο Καμμένο αλλά και για άλλους ή άλλον πρωτοκλασάτο υπουργό τής κυ­βέρνησης και τότε το ειδικό δικαστήριο θα έχει αρκετή δουλειά. Γιατί πολύ απλά, ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να πέ­σει μόνος του.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-23/11/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger