Αρχική » » Προπαγάνδα και μεταφορά τρομοκρατίας από... αέρος!

Προπαγάνδα και μεταφορά τρομοκρατίας από... αέρος!


Του Νίκου Νικολόπουλου*

Πιστό στο φασιστικό καθεστώς που υπηρετεί, είτε με την κεμαλική είτε με τη νεο-οθωμανική «προβιά» του, το τουρκικό βαθύ κράτος υπηρετεί με σχολαστικότητα και σταθερότητα τους πάγιους σοβινιστικούς του στόχους για την κυριολεκτική κατάκτηση της Ευρώπης με κάθε τρόπο.

Για την επίτευξη του στόχου του αυτού, πλέον χρησιμο­ποιεί κάθε μέσο διασποράς της προπαγάνδας του. Για την ευ­ρωπαϊκή λογική αποτελεί πραγματικά παραλογισμό το γεγο­νός ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τις Τουρκικές Αερογραμ­μές, όχι ως μία εταιρεία η οποία μεταφέρει επιβάτες, αλλά πο­λύ περισσότερο ως ένα μέσο διασποράς προπαγάνδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι, μετά την αποτυ­χημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, οι επιβάτες της εταιρείας αυτής μαζί με την «πορτοκαλάδα» τους ελάμβαναν και μία επιστολή όπου η Διοίκηση της εταιρείας «ενημέρωνε» τους πε­λάτες της για τα γεγονότα, ευχαριστώντας «τις γενναίες αστυνο­μικές δυνάμεις» και τους χιλιάδες «μάρτυρες» που έδωσαν τη ζωή τους στο όνομα του Αλλάχ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επιστολή της Tlirkish Airlines.

Άλλο πολύ πρόσφατο συμβάν, που κορυφώνει την προ­κλητικότητα της εταιρείας αυτής, αποτελεί η διαφημιστική της καμπάνια για την Κωνσταντινούπολη προς το ελληνικό κοινό. Μία καμπάνια η οποία δεν έχει στόχο να διαφημίσει τον προ­ορισμό αυτόν, αλλά να δημιουργήσει πάτημα για τους εγχώρι­ους πράκτορες της Άγκυρας να διαμορφώσουν σταδιακά την άποψη της ελληνικής κοινής γνώμης για την ονομασία της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για μία διαφήμιση όπου προ­τρέπει τους 'Έλληνες να επισκεφθούν την «Ιστανμπούλ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ηχητικό μήνυμα!

Η Turkish Airlines, όμως, είναι εταιρεία μιας άλλης λογι­κής και χρήσης, από ό,τι φαίνεται! Δεν την ενδιαφέρει να κάνει διαφήμιση προσιτή προς τον Έλληνα επιβάτη έτσι ώστε να που­λήσει εισιτήρια... Την ενδιαφέρει να τον «επιμορφώσει», να τον γαλουχήσει, να του μάθει... Ιστορία. Μόνον εταιρείες-όργανα προπαγάνδας ενδιαφέρονται να χειραγωγήσουν την κοι­νή γνώμη μίας χώρας. Και μία τέτοια εταιρεία είναι η Turkish Airlines. Η Turkish Airlines αυτοπροβάλλεται ως μία «παγκό­σμια» εταιρεία. Όπως θα δούμε, η Turkish Airlines εξυπηρετεί τουρίστες ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν! Ο τόπος αυτήν τη φορά; Υεμένη. Μία χώρα χωρίς υποδομές, άγνωστη στον του­ριστικό χάρτη.

Στις 10 Φεβρουάριου 2013 όμως, συνέβη το εξής ενδια­φέρον: Η Υεμένη και η Τουρκία αφαίρεσαν αμοιβαία την απαί­τηση θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους πολίτες τους που ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών. Με τη σύγκρουση στη Συρία να έχει φουντώσει, ήταν σίγουρα ενδιαφέρον αυτό το χρονικό διάστημα. Πριν από αυτό, τον Οκτώβριο του 2012, οι τουρκι­κές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να εκτελούν τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα κατευθείαν από και προς την Κωνσταντι­νούπολη, από τις υεμενικές πόλεις Αντεν και Σάναα - προορι­σμοί που έως τότε κανείς δεν είχε ποτέ ακούσει!

Δεν ήταν δύσκολο τελικώς να συνδεθούν οι κουκίδες του μυστηρίου. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας ήταν βέ­βαιο ότι κάποιους μετέφερε και σίγουρα δεν ήταν τουρίστες ή businessmen... Η «Τζιχάντ» στη Συρία ήθελε νεαρούς άνδρες και ποιοι ήταν καλύτεροι από τους εξαθλιωμένους μουσουλ­μάνους της Υεμένης, που με χαρά ταξίδευαν για να πολεμή­σουν στη Συρία κατά του καθεστώτος του Ασαντ, που η Τουρκία είχε αποκηρύξει. Γεννάται το ερώτημα: Ποιος πλήρωνε την αεροπορική εταιρεία για όλους αυτούς τους ναύλους προς Συ­ρία και πίσω; Αντίστοιχα δρομολόγια τζιχαντιστών, αλλά και μεταφοράς οπλισμού, πραγματοποιούνταν σύμφωνα με δημο­σιεύματα και από το Πακιστάν προς τη Συρία με πτήσεις της Turkish Airlines μέσω «Ιστανμπούλ».

Αργότερα, αραβικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ευρείες αναφορές ότι, όταν ξέσπασαν οι ταραχές στην Υεμένη, η Turk­ish Airlines εντατικοποίησε την αντίθετη ροή μεταφέροντας μαχητές από τη Συρία προς την Υεμένη πια, όπου οι κυβερνη­τικές δυνάμεις χρειάζονταν σουνίτες στη μάχη ενάντια στους σιίτες εξεγερμένους.

Το ίδιο αξιοπερίεργη «επιχειρηματικά» είναι η έναρξη δρομολογίων της Turkish Airlines στη Σομαλία. Πολλοί Σομαλοί χρησιμοποίησαν το άνοιγμα αυτό της Τουρκίας για να ταξι­δέψουν στην Ευρώπη (μέσω Αιγαίου) με ψεύτικα διαβατήρια, κάτι που, σύμφωνα με διαρροές σε ΜΜΕ, οι Τούρκοι αξιωματούχοι ούτε αγνοούσαν ούτε το έκαναν κατά λάθος, αλλά αντιθέτως έκαναν «τα στραβά μάτια». Να λοιπόν πώς η Turkish Air­lines έκανε επικερδή έναν προορισμό που καμία άλλη σημαν­τική αεροπορική εταιρεία δεν ήθελε. Μέσω μονοπωλίου στο λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Η Turkish Airlines δεν είναι, λοιπόν, μία κοινή αεροπορι­κή εταιρεία, αλλά ένα ακόμη εργαλείο προπαγάνδας του τουρ­κικού υπουργείου Εξωτερικών. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Μόνον με αυτήν της την ιδιότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το ελληνικό κράτος, δια­μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών, οφείλει άμεσα να ερευνήσει τα άνωθεν αναφερόμενα και να ελέγξει άμεσα τις ενέργειες της Turkish Airlines, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τον όρο «αεροπορική εταιρεία».

* Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-18/11/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger