Αρχική » » Δεν μπορούν τα παλικάρια...

Δεν μπορούν τα παλικάρια...


του Νίκου Νικολόπουλου*

Οι φιλελεύθεροι και κεντροδεξιοί πο­λίτες που χωρίς φόβο και πάθος έτυχε να παρακολουθήσουν την «πολυδιαφημισμέ­νη» κόντρα στη Βουλή την περασμένη Πα­ρασκευή, για τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας, είναι βέβαιο πως κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα:

Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως... κανένας δεν κατάλαβε γιατί έγινε όλος αυ­τός ο ντόρος, αφού τίποτα δεν αποκαλύ­φθηκε και τίποτα δεν ξεκαθαρίστηκε. «Ωδινεν όρος, έτεκεν μυν» ο μόνος κατάλ­ληλος τίτλος.

Το δεύτερο συμπέρασμα ήταν και πάλι πως αυτή η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, δεν έχει καμία τύχη. Όχι απέναντι στον Τσίπρα και τον Καμμένο, αλλά απέναντι στον λαό και στις ανάγκες του τόπου.

Ιδιαίτερα οι πολίτες που έχουν ζήσει τις εποχές όπου πολιτικά αναστήματα του ύψους του Γεώργιου Ράλλη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Μιλτιάδη Εβερτ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκπροσωπούσαν την κεντροδεξιά παράταξη, με θλίψη και απογοήτευση θα έβλεπαν την άνοστη και κακοστημένη παράσταση που έδωσαν ο τωρινός πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα δύο «πρώτα βιολιά» (!) που ο ίδιος έχει επιλέξει για την κοινοβουλευτικά εκπρο­σώπηση του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, και Μάκης Βορίδης.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντί­νου Καραμανλή με την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας», έλεγε, κουνώντας το κεφάλι με απογοήτευση, ένα από τα παλιά στε­λέχη της παράταξης λίγο μετά το... «καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη» του Αλέξη Τσίπρα.

Και πράγματι... Ο Κυριάκος Μητσοτά­κης έδωσε για μία ακόμα φορά τη δυνατό­τητα στον Αλέξη Τσίπρα όχι απλά να «ντυ­θεί» Ανδρέας Παπανδρέου (μιμούμενος την έκφραση που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ εί­χε χρησιμοποιήσει πριν από 28 χρόνια απέναντι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), αλλά... κατάφερε μία υπόθεση που φαινό­ταν να είναι «βούτυρο στο ψωμί» της αξιω­ματικής αντιπολίτευσης να την μετατρέψει σε «Βατερλώ» του, προσφέροντας επιπλέ­ον πόντους υπεροχής στον πρωθυπουργό και στη συγκυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν πέ­τυχε να βρεθεί στη θέση του «κατηγόρου». Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση αδυναμίας, καθώς δεν είχε καμία αποκάλυψη να κάνει για την υπόθεση, ενώ δέχτηκε και πολλές «τάπες», ειδικά όταν θέλησε να μεμφθεί τον πρωθυπουργό για... τη θήκη πούρων στο γραφείο του, δεχόμενος «βολές» για τη Siemens και τα «Paradise Papers».

Ε ν κατακλείδι, όσο δεξιός ή όσο αν­τίθετος και να είναι κάποιος με την ιδεο­λογία και την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΝΕΛ, για τη σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και της ηγετικής της ομά­δας μόνο τον... Άγγελο Αναστασιάδη μπορεί να θυμηθεί: «Δεν μπορούν τα παλικάρια...».

*Ανεξάρτητος βουλευτής, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/11/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger