Αρχική » » ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ «ΑΙΓΑΙΟ- ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ «ΑΙΓΑΙΟ- ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»


 «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

Βόμβες... μεγατόνων» είχε πετάξει σε συ­νέντευξή του, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α, Χρήστος Μανωλάς... Από το 2016. Καλώντας τότε σε εγρήγορσή και επαγρύ­πνηση τον Ελληνισμό, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μέσα στα επόμενα χρόνια να χρεια­στεί να πολεμήσουμε με την Τουρκία για Αιγαίο, Κύπρο και τη Θράκη. Συγκεκριμένα, ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, που μόνο τυχαίος δεν είναι, διαπιστώνει μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρ­κίας, προς το παρόν σε επίπεδο φρασεολογίας, καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, προκειμένου να μην απολεσθούν για τον Ελληνισμό, Θράκη και Κύπρος, προσθέτοντας ακόμα μία εθνική καταστροφή στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Παράλληλα, κάνει και μια δυσοίωνη πρόβλεψη, λέγοντας πως μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία, με περιστατικά που θα ξεπερνούν κατά πολύ ποσοτικά και ποιοτικά αυτό που αποκαλούμε ως «θερμό επεισόδιο», προκειμένου η Ελλάδα να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επι­θετικότητας στον άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος. 

«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος, θα χρεια­στεί να πολεμήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστι­κά ο Στρατηγός Μανωλάς. Σύμφωνα με τον Επίτιμο Αρχηγό τού Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν στη γειτονιά της, καθώς μια σειρά πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών εξελίξεων έχουν ωθήσει την τουρκική πλευρά να αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Κάτι το οποίο εκφράζεται έντονα και με την εντεινόμενη προκλητικότητα και από πλευράς Αλβανίας, πιστής συμμάχου του Ερντογάν στα Βαλκάνια και η οποία ενδεχομένως να δράσει εκ Δυσμών, σε μια περίπτωση ελληνο­τουρκικής σύρραξης, κάτι που θα εμπλέξει σε έτι περαιτέρω άνισο αγώνα τις ελληνικές δυνάμεις, διασπώντας τις σε ακόμα ένα μέτωπο, πέραν του άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος. Παράλληλα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρει πως η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, με ναυπήγηση αεροπλανοφόρου και απόκτηση των πρώτων 5ης γενεάς ημι-stealth μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ, η οικονομική γιγάντωση της Τουρκίας αλλά και η συνεχής ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της, αποτελούν τους κύριους παράγοντες που δί­νουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση που ωθεί σε κλιμάκωση της προκλητικότητας της.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-21/02/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger