Αρχική » » ΠΡΟΤΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ»

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ»


Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφα­λείς πηγές, η στρατιωτική ηγεσία προχώρησε στην υποβολή πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας αρχικά, και εν συνεχεία, μαζί με τον υπουργό Π. Καμμένο, η πρόταση τέθηκε υπ’ όψιν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αφορά την ικανοποίηση της ανάγκης να ενισχυθεί άμεσα ο χαρακτήρας της Εθνο­φυλακής με την μαζική χορήγηση οπλισμού σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι θα έχουν μαζί στα σπίτια τους αποθηκευμένα και τα απαραίτητα πυρομαχικά! 

Η πρόταση αφορά μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό. 

Ακόμα και τώρα να ληφθεί η απόφαση δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσει να υλο­ποιείται πριν το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου... 

Η πρόταση είναι απόλυτα συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη σε πέντε βασικές παραμέ­τρους: 

Ανεπαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής του Ελληνικού Στρατού. 
Αρνητική προοπτική για την απόδοση στρατευσίμων στις επόμενες κλάσεις την ερχόμενη πενταετία λόγω δημογραφικού. 
Δεδομένη αδυναμία αποστολής ενισχύ­σεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά σε περίπτωση μείζονος «θερμής» κρίσης με τη Τουρκία. 
Αδυναμία διανομής οπλισμού και πυρομαχικών ώρες πριν από πιθανή επερχόμενη κρίση λόγω αντικειμενικών προβλημά­των επιμελητείας. 
Αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των όπλων ακόμα και αν μοιραστούν σε συν­θήκες κρίσης λόγω μη εκπαίδευσης των πολιτών. 

Τα Επιτελεία (όλα τα Επιτελεία, το καθένα για τους δικούς του λόγους), ζητούν να ανοίξουν οι αποθήκες, να μοιραστούν σε πολίτες βάσει συγκεκριμένου και οργανω­μένου σχεδίου που θα λαμβάνει υπ’ όψιν την ηλικία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα και την δυνατότητα επιχειρησιακής αξιο­ποίησής τους, 50.000-100.000 αυτόματα τυφέκια G-A3/A4 που έχουν παραχθεί από την τότε ΕΒΟ την δεκαετία του ‘80 και είναι αχρησιμοποίητα. 

Υπάρχουν και 15.000 αυτόματα επιθετικά τυφέκια FN/FAL, τα οποία παλαιότερος σχεδιασμός προέβλεπε να διατεθούν στον εξοπλισμό ισάριθμων εφέδρων που έχουν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνά­μεις, στην Δυτική Θράκη. 

Για το κάθε όπλο από τα παραπάνω θα δοθούν 100 φυσίγγια και θα είναι υποχρέ­ωση του κάθε έφεδρου η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και φυσικά η διατήρη­σή τους ενσφράγιστα εντός της οικίας του κάθε πολίτη. Προβλέπονται τακτικοί έλεγ­χοι για να διαπιστώνεται η κατάσταση των όπλων και η διατήρηση των πυρομαχικών. Το σημαντικότερο όλων: Προβλέπεται η εκ­παίδευσή τους μία εβδομάδα κάθε χρόνο. Κανονική εκπαίδευση. 

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έχει λάβει την πρόταση, αλλά διατηρεί σοβαρές επιφυλά­ξεις. 

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε η Εθνοφυ­λακή προκάλεσε προβλήματα ασφάλειας στη χώρα, είναι δύσκολο να πειστεί για την σκοπιμότητα της κίνησης. 

Πάντως οι Αρχηγοί είναι όχι απλώς υπέρ, αλλά το τεκμηριώνουν. Π.χ. η ηγεσία του Ναυτικού σημειώνει ότι «Θα είναι πολύ δύ­σκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μεταφερθούν ενισχύσεις από θαλάσσης», η ηγεσία της Αεροπορίας αναφέρει ότι «Χωρίς απόλυτη αεροπορική υπεροχή είναι αδύνατον να με­ταφέρουμε προσωπικό και έχουμε το πρό­βλημα της φύλαξης των αεροδρομίων». 

Η απόφαση είναι στα χέρια του Τσίπρα. 

pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger