Αρχική » » Στα «4» οι ανίκανοι πολιτικοί μας

Στα «4» οι ανίκανοι πολιτικοί μας

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ; 
4 ερωτήσεις στον πρωθυπουργό 

Είναι κάτι παιδιά που φυλάνε Θερμοπύλες, κι είναι κάτι παιδιά που καίνε γαλανόλευκες και σπάνε βιτρίνες. Έλληνες αξιωματικοί τραβιούνται σαν τα σακιά στους Τούρκους ανακριτές, υστέρα από καταδρομική επιχείρηση απαγωγής τους από Τούρκους κομάντος, επί ελληνικού εδάφους. Το ΓΈΣ ακόμα τους διασύρει, ως στραβάδια που άλλου πάτησαν κι άλλου βρέθηκαν. 

Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για το θέμα, αλήθεια, το ΥΕΘΑ έχει σκεφτεί να στείλει κάποιον να στηρίξει τις οικογένειες των συλληφθέντων; Ούτε να σκεφτώ δεν θέλω τι περνούν. Διότι εμείς, εκ του ασφαλούς, σχολιάζουμε, αλλά οι δύο λεβέντες μας είναι σε τουρκικό κελί, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και οι δικοί τους θα είναι πάνω από τα τηλέφωνα αναμένοντας νέα... Εεεε... κ. Κουβέλη, κ. Καμμένε, κ. Τσίπρα; 

Στα Ίμια, ο αέρας πήρε τη σημαία. Στον Έβρο, από τον χιονιά χάθηκε ο προσανατολισμός. Τελικά, μάλλον φταίει ο κακός μας ο καιρός. Μπορεί να μην είναι κατάλληλη η ώρα, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να ακουστούν. Επειδή το διαβάζω συχνά, μία νύξη σε θέμα τακτικής πεδίου, από εμπειρία εκπαίδευσης σε μερικά «σχολεία». 

1. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ. Αιφνιδιασμός σημαίνει πως σε έχουν «κλειδώσει» σε χώρο και χρόνο, ενώ έχουν πλεονέκτημα σε βολή, άμυνα, θωράκιση, ετοιμότητα. 

2. ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ. Ο Τσακ Νόρις να είσαι, αν οι άλλοι είναι τετραπλάσιοι σε αριθμό θα χάσεις. Αν αποφα­σίσεις να αντισταθείς, πρέπει να γνωρίζεις πως μόνο από θαύμα μπορείς να γλυτώσεις. 

3. ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Ο βαθμός ετοιμότητας πηγάζει από την εκπαίδευση/εμπειρία, την πληροφόρηση και την εγρήγορση. Όποιο από αυτά λείπει, αντί­στοιχα, μειώνεται και η ετοιμότητα. 

4. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΧΗΣ. Ελαχιστότατοι έχουν από την Ελλάδα κάτι τέτοιο. Όσοι ήταν και είναι σε μονάδες του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ σε πρώτη γραμμή. 

Οι υπόλοιποι, από όποια εκπαίδευση έχουν (αν έχουν). Από την άλλη, το 1/3 πλέον των Τούρκων έχουν... Μπορεί ενίοτε να τρώνε χοντρές σφαλιάρες, αλλά έχουν... Αυτό είναι μεγάλο εφόδιο. Ρωτήστε στρατιωτικό μας, που πήγε πρώτη γραμμή σε πα­ραπάνω δυνάμεις. 

Βάλτε όλα τα παραπάνω τώρα και απαντήστε μόνοι σας τι ισχύει για έναν υπολοχαγό Μηχανικού και έναν ΕΠΟΠ Πυροβολικού. Η σκέψη μας κι η καρδιά μας βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τον Έβρο, κοντά στα δύο φυλακισμένα παλληκάρια μας. 

Με τις ευλογίες σας 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-05/03/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger