Αρχική » » ΣΚΟΠΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΑΡΔΑΝΙΑ

ΣΚΟΠΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΑΡΔΑΝΙΑ


Αποκαλώ τη γειτονική χώρα «Κράτος των Σκοπίων» και το Κράτος των Σκοπίων δεν δικαιούται το όνομα «Μακεδονία». Διότι ο λαός αυτός ή, έστω, η κυρίαρχη εθνότης είναι σλαβικός λαός. Ο λαός αυτός που δεν υπήρχε καν στην περιοχή κατά τους αρχαίους χρόνους ουδεμία σχέση έχει ιστορικά με τους αρχαίους Μακεδόνες οι οποίοι ήσαν Έλληνες χωρίς καμία αμφισβήτηση και οι σημερινοί γνήσιοι Μακεδόνες είναι Έλληνες, απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλοι οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι «η Μακεδονία είναι μία και αυτή είναι ελληνική». 

Εκσλαβισμός 1.500.000 Ελλήνων 

Το κράτος των Σκοπίων κατέχει ένα μικρό τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας στον νότο της χώρας αυτής, στη συμβολή των ποταμών Εριγώνα και Αξιού (Vardar) στην αρχαία πόλη Στόβοι, την περιοχή της Πελαγονίας, και αυτό το τμήμα είναι ελληνικό έδαφος υπό σλαβική κατοχή, με κυριότερη πόλη το ελληνικότατο Μοναστήρι, που το έτος 1912, όταν και κατελήφθη από τους Σέρβους, είχε 100.000 Έλληνες. Τι απέγιναν αυτοί οι Έλληνες; Εκσλαβίσθηκαν βιαίως. 

Αλλά ας επανέλθουμε στην Πελαγονία. Ο εκσλαβισμός των Ελλήνων της περιοχής που συνεχίστηκε και από το ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας τη Vardarska (Βαρδαρία), έγινε μόνο γλωσσικά, καθ' ότι οι Έλληνες αυτοί εξακολουθούν να έχουν ελληνική συνείδηση. 

Στην περιοχή της Πελαγονίας αλλά και σε όλο το κράτος των Σκοπίων διαβιούν ακόμα και σήμερα περίπου 1.500.000 Έλληνες με ελληνική συνείδηση. Ελληνόφωνοι, βλαχόφωνοι αλλά και σλαβόφωνοι Έλληνες. 

Η Ελλάς ποτέ δεν πρέπει να δεχτεί το όνομα της Μακεδονίας μας να δοθεί σε άλλο κράτος μη ελληνικό. Ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό ούτε επιθετικό προσδιορισμό, π.χ. Μακεδονία του Βαρδάρη, Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Σλαβομακεδονία, Νέα Μακεδονία κ.λ.π. 

Τρεις προτάσεις 

Τα κύρια ονόματα που εγώ, ο απλός Έλληνας πατριώτης, προτείνω είναι τρία: 

α) Δημοκρατία των Σκοπιών (Re­public of Skopje) 
β) Δημοκρατία της Βαρδαρίας (Re­public of Vardaria) 
γ) Δημοκρατία της Δαρδανίας (Re­public of Dardania) 

Καθότι η πρωτεύουσα του κράτους τα Σκόπια (Σκοποί), είναι κτισμένη στο έδαφος της αρχαίας Δαρδανίας. Βέ­βαια, οι Σκοπιανοί δεν είναι Δάρδανοι, αλλά δεν είναι οπωσδήποτε ούτε Μα­κεδόνες. Το όνομα «Δαρδανία», νομί­ζω, βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα και επειδή οι Σκοπιανοί πάσχουν από ένα αρχαίο όνομα, ίσως τελικά αποδε­χτούν το όνομα Δαρδανία (Dardania) για τη χώρα τους. Η δε γλώσσα των Σλαβοσκοπιανών ή μπορεί να ονομα­στεί σλαβική ή σλαβηνική ή νεοσλαβική ή, έστω, νεοδαρδανική (novodardasky). Η γλώσσα των Σλαβοσκοπιανών είναι βέβαια μια σλαβοβουλγαρική διάλεκτος. Όχι μακεδονική, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν. Είναι γνωστό ότι οι Βούλγαροι δεν είναι φυ­λετικά Σλάβοι. Είναι Τουρανοί, αλλά εκσλαβισθέντες γλωσσικά. 

Η πρότασή μου αυτή, περί Δαρδανί­ας πιστεύω ότι καλό είναι να υπάρξει ως ελληνική πρόταση προς την άλλη πλευρά, δηλαδή προς τα Σκόπια. 

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΩΠΑΣΗ - ΔΑΝΑΟΥ 
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-02/03/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger