Αρχική » » Και μια μέρα ξύπνησε στρατηγός

Και μια μέρα ξύπνησε στρατηγός


«Τους διώξαμε από τη Ρω και κατασκεύα­σαν μια είδηση». Δεν είναι το άλμα λογι­κής που εντυπωσιάζει. Δεν εντυπωσιά­ζει ούτε ο βαθύς καφενειακός λόγος, αλ­λά ούτε και το γεγονός ότι την επομένη μάζεψε τη δήλωση όπως θα μάζευε την μπουγάδα που προκάλεσε καβγάδες σε μια ταράτσα. Είναι ότι η δήλωση του Φώτη Κουβέλη αναίρεσε τον λόγο για τον οποίο υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε στο υπουργείο Άμυνας. Περισσότερο και από μια δήλωση που ηχεί σαν τη δήλωση ενός κόντρα χα­ρακτήρα, είναι η αυτοακύρωσή του που χάσκει σαν τρύπα. 

Ο Φώτης Κουβέλης μάζεψε τη βρώμικη μπουγάδα του, αλλά η ουσία μένει. Αφού το είπε, γιατί το είπε; Ήταν μια στιγμή έξαψης, μια εκτός εαυτού στιγμή ενός ανθρώπου που κάποια στιγμή μπέρδεψε τη μετριοπάθεια με την πολι­τική κατατονία και τον μειλίχιο λόγο με την υπνωτική εκ­φορά του; Ή μήπως ήταν μια πρόβα, η μικρή και πάντως αποτυχημένη πρόβα του καλού μπάτσου που γίνεται ξαφ­νικά πιο κακός και από τον κακό; Αν πρόκειται για κάτι τέ­τοιο, η πρόβα δεν ήταν μόνο αποτυχημένη αλλά και αστεία. Ο «καλός-που-γίνεται-κακός» Κουβέλης δεν μπορεί να συ­ναγωνιστεί τον κανονικό Καμμένο, πόσω μάλλον τον κα­κό. Είναι αδύνατον να φτάσει τη φυσική του αμετροέπεια, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό, τη μελετημένη εθνικιστι­κή του υστερία. 

Αλλά τότε τι μένει; Μένει η αποτυχία στην πράξη της θεωρίας ότι ο Κουβέλης πήγε στο υπουργείο Άμυνας ως τοποτηρητής του Καμμένου, ως μια σώφρον Αρι­στερά που ελέγχει και συγκρατεί την εθνικιστική Δεξιά. Από αυτήν την άποψη, το καφενειακό φάλτσο του Κουβέλη ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας: ο Τσίπρας έκανε περιπολάρχη κάποιον που δεν έκανε ούτε για θαλα­μοφύλακας. Και μια μέρα τού ξύπνησε στρατηγός. 

ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 
(ΤΑ ΝΕΑ-18/04/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger