Αρχική » » ΣΑΠΙΣΑΝ στο ξύλο τον τουρκοπράκτορα Μπουτάρη

ΣΑΠΙΣΑΝ στο ξύλο τον τουρκοπράκτορα Μπουτάρη

Με πόσα ξεπουλήθηκε ο τουρκοπράκτορας;
 «Χ@στηκα πόσους Έλληνες σκότωσε ο Κεμάλ... Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι φονιάς».
Πριν από την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έλεγε στην κάμερα τα εξής: «Αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία, αυ­τός, ναι! Αυτή η χολέρα. Αυτό το τραβέλι το πολιτικό».
Ο Γιώργος Κουμουτσά­κος, στις 5-11-2015 είχε υποστεί ξυλοδαρμό στη συγκέντρωση διαμαρ­τυρίας των Ποντίων έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στον Λευκό Πύργο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, συζητήθηκε πολύ. Γράφτηκαν πολλά στα δίκτυα κοινω­νικής κριτικής, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει πουλήσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Βγήκαν πολλοί να καταδικά­σουν την επίθεση, αφήνοντας να εννοηθούν πολλά για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το «κυνηγητό» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Επειδή ακούγεται και γράφεται μόνον η μία όψη του... νομίσματος, ναι, αυτή που τον στηρίζει, υπάρχει και η άλλη όψη, εκείνη που θυμίζει ποιος αληθινά είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, τι έχει κάνει και τι έχει πει στο παρελθόν, για να φτάσουν κάποιοι σήμερα να του επιτεθούν... Ναι, αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες, όμως, υπάρχει και η λαϊκή ρήση «όποιος προκαλεί τη μοίρα του...».

Ειδικά από τους Πόντιους, οι οποίοι έχουν δείξει πως είναι ιδιαί­τερα σκληροί σε όσους τους προσβάλλουν... Όλοι θυμούνται τι συνέβη τον Νοέμβριο του 2015 με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εξάλλου, με όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή και τα χρόνια των μνημονίων, όλοι θυμήθηκαν και την περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος στις 15 Δεκεμβρίου του 2012, είχε δεχτεί άγρια επίθεση από διαδηλωτές στην Πανεπιστημίου. Γεγονότα που δεν αποκλεί­ει κανείς να δει στο μέλλον, αφού η ελληνική κοινωνία βράζει!

«Το τραβέλι, το πολιτικό»

Και επιστρέφουμε στον Γιάννη Μπουτάρη. Πριν το... ντου, ο Πανα­γιώτης Ψωμιάδης, ακούγοντας τα γιουχαΐσματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, έλεγε στην κάμερα τα εξής: «Αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία, αυτός, ναι! Αυτή η χολέρα. Αυτό το τραβέλι το πολιτι­κό». Μετά την επίθεση, μάλιστα, υπήρξαν και πιο σκληρές απόψεις, ανάμεσα σε αυτές της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, η οποία στο twitter, έγραψε τα εξής: «Μπράβο σε καθέναν ξεχωριστά που έπραξε το καθήκον του σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σεβασμός και χίλια μπράβο σε όλους»...

Ωστόσο, η επίθεση έγινε πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», με τον εξής., τίτλο: «Επιτέ­θηκαν στον δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατα­τούρκ»! Θυμίζει στο ρεπορτάζ επίσης, πως ο Μπουτάρης, πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012, είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατα­τούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ! Και το ρεπορτάζ κατέληγε: «Ωστόσο, υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων... Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου».

«Χ@στηκα πόσους Έλληνες σκότωσε ο Κεμάλ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στη «Hurriyet», το 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει: «Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι». Ωστόσο, έχει πει και... χειρότερα! Σε συνέντευξή του, στον «Creek Reporter», το βίντεο μάλιστα έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εξύμνησε τον Κεμάλ, λέγοντας το εξής... τραγικό: «Χ@στηκα εάν σκότωσε ο Κεμάλ Έλληνες ή όχι»... Χαρακτηριστι­κά είπε τα εξής: “«I don’t give a shit if he killed many Creeks or whatever»... Η συνέντευξη ήταν από την Concordia Summit, που έγινε στην Αθήνα.

Κοντή μνήμη...
Διαβάστε τι άλλα έχει πει κατά καιρούς ο Γιάννης Μπουτάρης αλλά και τι σκέφτεται να κάνει... Επει­δή όλα ξεχάστηκαν μέσα σε λίγα... λεπτά:

Βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης ισλαμικής τέχνης στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας τη βοή­θεια του σεΐχη του Κατάρ. Έχει ζητήσει από το υπουργείο Πολιτι­σμού ν’ αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση πέντε οθωμανικών κτη­ρίων, προκειμένου να αποκατασταθούν και να ανοίξουν για το κοινό ως... τουριστικοί ατραξιόν στην πόλη.

Βρέθηκε στην Αθήνα, για να δει τον Κάρολο, όταν ολόκληρη η Θεσσαλονίκη ήταν ένα απέραντο ποτάμι, από τις βροχοπτώσεις που υπήρξαν.

Άφησε ανοχύρωτη τη συμπρωτεύουσα, χωρίς νερό για πολλές ημέρες, χωρίς να κάνει το παραμικρό...

Τα περισσότερα ΜΜΕ «έθαψαν» τις συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο ανθρώπων που, εξαιτίας του ονοματολογικού και τις γνωστές θέσεις του Μπουτάρη, ζητούσαν την παραίτησή του.

Δεν είπε κανείς τίποτα όταν ο Σταύρος Καλαφάτης, εκλεκτός τής Νέας Δημοκρατίας, είπε πως είναι πιο εύκολο ο Μπουτάρης να γίνει δήμαρχος Σκοπίων... Και πως είναι λαγός του Τσίπρα...

Δεν μίλησε κανένας, όταν η Βούλα Πατουλίδου, εξαιτίας των γνωστών θέσεων για το Σκοπιανό, είπε πως ο δήμαρχος Θεσσα­λονίκης κάνει πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει το χρίσμα στις επόμενες εκλογές...

Τυχαίο επίσης πως τις ίδιες θέσεις με τον Μπουτάρη έχει και ο... Καμίνης, που τον στηρίζει σε κάθε του δήλωση;

Τώρα που η ΝΔ «σκούζει» για τα επεισόδια εις βάρος του Μπουτάρη, αλήθεια, ήταν καλά όταν ο Κουμουτσάκος δήλωνε για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «να αφήσει τη διπλωματία και να καθαρίσει την πόλη του»...

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν αυτός που σόκαρε σχεδόν όλη την Ελλάδα, όταν ζήτησε να αλλαχθεί το «Μακεδο­νία» από το αεροδρόμιο και να μετονομαστεί σε Νίκος Γκάλης...

- Αλήθεια, ποιοι αντέδρασαν όταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον Μπουτάρη ως «χρήσιμο ηλί­θιο»;

Πόσοι αντέδρασαν όταν τον άκουσαν να λέει πως «η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνον ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή»;

Πόσοι επίσης αντέδρασαν όταν τον είδαν να κάνει βόλτα σε μπουρδέλα και να λέει ξεδιάντροπα πως χρησι­μοποιεί φαρμακευτικά βοηθήματα για σεξουαλική διέ­γερση; Γιατί μετά τα επεισόδια εις βάρος του, έλεγαν πολλοί πως τα έβαλαν με έναν... γεράκο!

Πόσοι άραγε βγήκαν να αντιδράσουν στις προσκλή­σεις του δημάρχου με τον Ζάεφ και τα τραπέζια που του έκανε, όταν ολόκληρη η Ελλάδα αντιδρούσε στο όνομα «Μακεδονία»;

- Ποιος αντέδρασε όταν είπε τα Σκόπια «Μακεδονία»; Και μάλιστα, όταν εντελώς προκλητικά έλεγε στη συνέχεια πως «...τα βρισίδια που ακούω επειδή είπα τα Σκό­πια '' Μακεδονία'' με αφήνουν αδιάφορο;

Όλοι αυτοί που αντιδρούν σήμερα για τα επει­σόδια εις βάρος του, τι έλεγαν όταν ωμά, τόνιζε πως δεν θέλει να πηγαίνει σε παρελάσεις (θέλει να καταργηθούν) -και δεν πήγε- αλλά δίνει το «παρών» σε παρελάσεις ομοφυλοφίλων;

Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι οι Θεσσαλονικείς, όταν διαβάζουν σε συνέντευξή του να λέει τα εξής: «Αν ξανάκανα τη ζωή μου δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως από αυτό που έκανα μέχρι τώρα. Και αλκοολικός θα ήμουν και αλητάμπουρας θα ήμουνα...».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν ήταν από τους πρώτους που ήθελε να δώσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων;

Έχει πει σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τα εξής: «Είμαι σταρ, εγώ ανέβασα τον Δήμο... Με ζηλεύεις που με βγάζουν οι «New York Times» και εσένα ούτε η Φωνή του Λαγκαδά».

Φουλ φίλος των Εβραίων σχεδιάζει τπ δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς, μαζί με την Ισραηλίτικη Κοινότητα της πόλης... Άλλωστε, κάθε χρόνο εμφανίζεται με εβραϊκό κιπά στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα...

Έχει πάρε-δώσε με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάϊτ.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-21/05/2018)

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger