Αρχική » » Ο ψυχολογικός «πόλεμος» της Τουρκίας με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τα βίντεο που προβάλλονται

Ο ψυχολογικός «πόλεμος» της Τουρκίας με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τα βίντεο που προβάλλονται



Στον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην Ελλάδα και τους Έλληνες το βίντεο με τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές τής Αδριανούπολης, αναφέρεται με κείμενό του στο facebook ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και το βίντεο των δύο στελεχών μας, να μεταφέρονται από τις φυλακές που κρατούνται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Οι Τούρκοι παρατεταγμένοι σε άψογο σχηματι­σμό, τους οδηγούν σιδηροδέσμιους, προφανώς, όχι γιατί ανησυχούν για το ενδεχόμενο απόδρασής τους αλλά γιατί γνωρίζουν ότι η κυριαρχία της εικό­νας είναι καταλυτική. Η Τουρκία, με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις που εφαρμόζει απέναντι στη χώρα μας, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου, απο­σκοπεί:

Στην ψυχολογική φθορά τής ελληνικής πλευράς, με τη δημιουργία ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.
Στον φανατισμό και την εθνική έξαρση της μάζας του τουρκικού λαού, κατά του υποτιθέμενου εχθρού από Δυσμάς.
 Στον αποπροσανατολισμό τής τουρκικής κοινής γνώμης και την απαγκίστρωσή της από τα διάφορα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα (οικονομική- πολιτική κατάσταση, Κουρδικό, κ.λπ.).
Η συντριπτική πλειονότητα του τουρκικού λαού κατευθύνεται και φανατίζεται εύκολα, λόγω του χα­μηλού μορφωτικού επιπέδου του.

Μηδέν στον ψυχολογικό πόλεμο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει κάποιο αποτελεσματικό μη­χανισμό, ο οποίος θα μπορούσε να εξαπολύσει ανάλογες επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετω­πίσει με την κατάλληλη αντιπροπαγάνδα τις τουρκι­κές ψυχολογικές επιχειρήσεις. Τις περισσότερες φορές η ελληνική αντίδραση περιορίζεται σε απο­σπασματικά αμυντικά αντανακλαστικά, ατέρμονες συζητήσεις, μέτρα, ημίμετρα, εξαγγελίες και ευχο­λόγια σε αναμονή τού επόμενου «χτυπήματος». Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η αδυναμία στον τομέα της ψυχολογικής προπαρασκευής τής άμυνας και της προώθησης των δίκαιων θέσεών μας στα εθνικά και διεθνή θέματα. Η έλλειψη στρα­τηγικής στην αντιμετώπιση προπαγάνδας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης δεν αφορά μόνο στην Τουρκία, αλλά μία σειρά θεμάτων, όπως για παράδειγμα το Σκοπιανό, το οποίο κυριαρχεί στην επικαιρότητα το διάστημα αυτό.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-26/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger