Αρχική » » Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες στυγνής ομηρίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες στυγνής ομηρίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς


Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συμπλήρωσαν 100 ημέρες στα χέρια των Τούρκων 

ΕΚΑΤΟ ημέρες συμπλη­ρώνονται σήμερα από τη σύλληψη και την παρά­νομη κράτηση στις φυ­λακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτι­κών, του ανθυπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, από τουρκική πε­ρίπολο, και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα απε­λευθερωθούν. 

Το καθεστώς Ερντογάν έχει αναγάγει την υπόθε­ση σε καθαρά πολιτικό ζήτημα και ασκεί πιέσεις για ανταλλαγή τους με τους οκτώ Τούρκους στρατιω­τικούς, κάτι που απορρί­πτει η ελληνική κυβέρ­νηση, ενώ το ΝΑΤΟ τηρεί στάση «Πόντιου Πιλάτου» και οι αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ ναι μεν υπάρχουν, αλλά είναι μέχρι στιγμής μηδενικής αποτελεσματικότητας. 

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διαταχθεί για το τι ακριβώς συ­νέβη την ημέρα της σύλ­ληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Κα­στανιές του Έβρου ακό­μη δεν έχει ολοκληρωθεί και βεβαίως δεν έχουν δι­απιστωθεί και καταλογι­στεί ευθύνες (αν, βεβαίως, υπάρχουν). 

Τα ερωτήματα, δε, αν οι Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν σε ενέδρα Τούρ­κων συνεχίζουν να παρα­μένουν αναπάντητα. 

Δεδομένο είναι ότι, ενώ τέτοιου είδους θέματα αντιμετωπίζονταν ως απλά μεθοριακά επεισόδια, οι Τούρκοι με εντολή του Ερντογάν αποφάσισαν να κλιμακώσουν και να προ­χωρήσουν στη σύλληψη και την κράτηση των δύο στρατιωτικών, κατά παρά­βαση του Διεθνούς Δικαί­ου, αφού κρατούνται περισσότερες από 100 ημέ­ρες, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί συγκεκριμένες κατηγορίες. 

Εξηγήσεις 

0 υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που εξαρχής είχε μιλήσει για «ομηρία», στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προχθές ζήτη­σε εξηγήσεις σε έντονο ύφος ενώπιον του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας από τον Τούρκο υπουρ­γό Άμυνας Νουρετίν Τσανικαλί, με τον δεύτερο να δίνει αστείες απαντήσεις. 

«Βαρβαρότητα του Δικαί­ου» χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης το να κρατείται κάποιος για τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει κατηγο­ρητήριο. 

Κοινή πεποίθηση, πά­ντως, είναι ότι τουλάχι­στον μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία δεν πρόκει­ται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger