Αρχική » » Στη Γαλλία Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή! Τιμούν την Ελλάδα…Εμείς;..

Στη Γαλλία Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή! Τιμούν την Ελλάδα…Εμείς;..


Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή του προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα ο άνδρας ο οποίος ανήκει στην ειδική ομάδα της Γαλλικής αστυνομίας CRS (ειδικές δυνάμεις), εικονίζεται να φορά στη στολή του το σύμβολο της NRA και το μήνυμα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συνδέεται με την άκρα δεξιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως με βάση τόσο το γαλλικό δίκαιο όσο και με το καταστατικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Γαλλίας είναι παράνομη ενέργεια η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος.

Για την ιστορία, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό με τα γαλλικά μέσα πάντως να σημειώνουν πως για αρχή προβλέπεται απλή επίπληξη προς το μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Μολών Λαβέ» το οποίο οι Σπαρτιάτες αντέταξαν στις Περσικές αξιώσεις για «Γη και ύδωρ» αποτελεί το «motto» της NRA (National Riffle Association) η οποία έχει μάλιστα παραγγείλει και κατασκευάσει όπλο στο οποίο είναι χαραγμένη στη βάση της κάνης η αρχαία ελληνική φράση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η φράση εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε προϊόντα και φαίνεται πως γίνεται το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο trend.

Πηγή:skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger