Αρχική » » Και τα μυαλά στα κάγκελα!

Και τα μυαλά στα κάγκελα!



ΓΙΑΤΙ δεν μας αρέσει το FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Μια χαρά ονομασία είναι.

«Πρώην» είναι, Γιουγκοσλαβία δεν υπάρχει, μια χαρά το βρίσκω ως όνομα: FYROM. Και σύντομο και όμορφο και συμ­μετρικό και μια χαρά: «Πού πας; Στη Φύρομ». Άσε που κάνεις και μια χαρά λογο­παίγνια. «Πας στη Φύρομ; Ναι, και ολοΦΥΡΟΜαι»!

Τι κωλοπιλάλα μάς έπιασε ξαφνικά και, καλά και σώνει, θέλουμε να δώσουμε ονομασία που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»; Έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα; Να μας το πουν, να το μάθουμε. Μας απειλεί κανείς και τι μας λέει για να μας απειλήσει;

ΜΠΟΡΟΥΝ να μας το πουν οι ιθύνοντες; Μας πιέζει κάποιος πολύ; Ποιος και γιατί και πώς μας πιέζει; Δεν πρέπει να το ξέρου­με αφού εμάς πιέζει;

Και τι μας ενοιάζει εμάς αν θα μπουν οι Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ ή αν θα μείνουνε έξω από την παράγκα; Και τι είναι ετούτα τα κουραφέξαλα «να αλλάξουν το Σύ­νταγμά τους;». Κι εγώ σου λέω ότι το αλλά­ζουν και τους βαφτίζουν κάτι με το «Μα­κεδονία».

Τι θα γίνει αν σε ένα, δυο χρόνια το ξανά αλλάξουν και λένε τα ίδια; Θα αποσύρουμε εμείς την αναγνώριση και θα γελάει μαζί μας μέχρι και ο Ζάεφ;

FYROM, λοιπόν, μια χαρά είναι «Former Yugoslavian Republic Of Macedonia» και αμέτε στο καλό, μην πάρουμε τίποτε ανάποδες και σας βαφτίσουμε «Χαμοκελάηδα», που έλεγε και ο Καραγκιόζης.

FYROM και όλα μια χαρά, και να φοράει και σομπρέρο σαν του «Ντοκ» στο Τέξας ο Κοτζιάς και να σφίγγει χέρια όσο θέ­λει ο πρωθυπουργός με τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ, να χαμογελάει ο Τσίπρας σαν τον Γιάννο όταν συναντιέται με τους αξιωματούχους της FYROM και να παψει να μας γίνεται τσιμπούρι κάθε ΦΥΡαμα αποκεί πάνω.

FYROM και τα μυαλά στα κάγκελα, δι­ότι έτσι θα πάψουμε να τους αποκαλούμε όλους Σκοπιανούς, αφού έτσι 0α λέγονται μόνο οι πρωτευουσιάνοι! «Φυρόμιοι» θα λέγονται και μια χαρά ονομασία είναι.

Όλα τα άλλα, περί «προδοσίας» και πε­ρί «μειοδοτών», δεν τα υιοθετώ, αφού διχάζουν και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα. Γι΄ αυτό και το τονίζω: Μια χαρά είναι η ονομασία F YROM. Και οι φίλοι μας θα είναι ευχαριστημένοι, αφού η ονομασία τους θα περιέχει το «Μακεδονία», αλλά ως «πρώην», και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι, αφού το «πρώην» θα μας καλύπτει.

ΚΙ ΑΣ μην αλλάξουν Σύνταγμα, αφού αυτό που έχουν είναι «πρώην». Κι αν επιμένουν πολύ και χτυπιούνται, αν επιμένει και η φί­λη μας η Ανγκελα, ας κάνουμε μια παρα­χώρηση. Να τη λέμε «τέως» αντί «πρώην»!

Η ΑΚΙΣ-akis@dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger