Αρχική » » Στέγνωσε η αγορά της Αδριανούπολης

Στέγνωσε η αγορά της Αδριανούπολης


Ακριβά πληρώνουν το εμπάργκο οι επαγγελματίες του τουρισμού στην τουρκική πόλη εξαιτίας της αναίτιας κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 
Άσχημα: «Η Αδριανούπολη έχει μαραζώσει. Η τοπική οικονομία και ο τουρισμός στη γειτονική πόλη βρίσκο­νται σε πολύ άσχημη κατά­σταση», δηλώνει στη Realnews ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. 

Σε «πληγωμένη» πόλη, η οποία στην έναρ­ξη της τουριστικής περιόδου «αιμορραγεί» από την έλλειψη τουριστών, έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η Αδριανούπολη, με τους επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τις εικόνες ερήμωσης που αντιμετωπίζουν. Το άτυπο εμπάργκο που ξεκίνησαν οι ακρίτες της Ορεστιάδας και του Έβρου, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, στις Καστανιές, συνε­χίζεται, με αποτέλεσμα η αγορά της Αδριανούπολης μέρα με τη μέρα να «στεγνώνει» και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές. 

«Η Αδριανούπολη έχει μαραζώσει. Η τοπική οικονομία και ο τουρισμός στη γειτονική πόλη βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί σημαντικά οι τιμές στα δωμάτια των ξενοδοχείων, ενώ υπάρχουν και διάφορες προσφορές», δηλώνει στη Realnews ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και συμπληρώνει: «Αυτή η μείωση των τιμών στα ξενοδο­χεία δεν οφείλεται αποκλειστικά στους κατοί­κους του Έβρου, διότι εμείς πραγματοποιούσα­με κυρίως ημερήσιες εκδρομές χωρίς διανυκτέρευση. Εικάζω ότι καθοριστικό ρόλο γι' αυ­τό το άσχημο κλίμα έχουν παίξει οι επισκέπτες που έφταναν από πιο μακρινά μέρη της Ελλά­δας και διανυκτέρευαν στην Αδριανούπολη». 

Παράλληλα, ο κ. Μαυρίδης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες της τουρκικής πόλης επιθυμούν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτικών και να αφεθούν ελεύθεροι, προκειμένου να σταματήσει το μποϊκοτάζ και να ζωντανέψει και πάλι η πόλη τους. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες εξεύρεσης και κράτησης δωματίων ενημερώνει τους επισκέπτες της ότι «οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αδριανούπολης έχουν πέσει και είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων 40 ημερών». Μάλιστα, με ηλεκτρονικά μηνύματα και ειδοποιήσεις που στέλνει στους πελάτες της ενημερώνει ότι μπορεί κάποιος να διαμείνει σε πεντάστερο ξενοδοχείο μόλις με 40 ευρώ το βράδυ. Από την πλευρά τους οι Τούρκοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, σχολιάζοντας τη μείωση των τιμών, δεν κάνουν καμία αναφορά στο εμπάργκο και δηλώνουν ότι «οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι ευέλικτες και πως μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε περιόδου. Είναι θέμα της διεύθυνσης του κάθε ξενοδοχείου αν θα υπάρχει μείωση ή αύξηση των τιμών, ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες». Λίγες ημέρες νωρίτερα, και η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» με δημοσίευμά της αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η τουρκική πόλη. «Οι Έλληνες τουρίστες δεν έρχονται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους και αυτό γίνεται πολύ αισθητό από τους εμπόρους που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της Άγκυρας». 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ0Υ ΝΙΚ0Λ0Π0ΥΛ0Υ-k.nikolopoulos@realnews.gr

Να τι φοβάται ο Ερντογάν 
η άποψη του ΓΙΩΡΤΟΥ ΠΑΓΑΝΗ-g.paganis@realnews gr 

ΑΝ ΟΛΟΙ ακολουθήσουμε το παράδειγμα των περήφανων συμπατριωτών μας στην Ορεστιάδα και δεν κλείσουμε φέτος τις διακοπές μας στην Τουρκία και αν, αντί για το «πεντάστερο με σαράντα ευρώ τη διανυκτέρευση», προτιμήσουμε να δώσουμε λεφτά στα νησιά που χτυπήθηκαν και ακόμα δοκιμάζονται τουριστικά από τους Τούρκους δουλεμπόρους στο Αιγαίο, τότε θα έχουμε βρει έναν τρόπο να «φοβίσουμε» τον Ερντογάν. Το παράδειγμα της Αδριανούπολης δείχνει ότι η ομηρία των δύο παλληκαριών μπορεί και πρέπει να πληρωθεί ακριβά από τους δεσμώτες τους. Και αν κάποιος από εσάς που διαβάζει τώ­ρα αυτές εδώ τις γραμμές έχει εμπειρία από τουρκικό παζάρι, αξίζει να θυμηθεί ποιος κερδίζει στο τέλος κάθε «διαπραγμάτευσης» μπροστά από έναν ανατολίτικο πάγκο με πραματευτάδες. Αυτός που κρατάει τα ευρώ... 

(REAL NEWS-10/06/2018) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger