Αρχική » » Προεδρικό χαλί στο Πεντάγωνο

Προεδρικό χαλί στο Πεντάγωνο


 ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ

Πέρασαν πάνω από τρία χρόνια για να βρεθεί και πάλι στο Πεντάγωνο ο Πρόεδρος της Δη­μοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, σε μια χρονική συγκυρία που όμως γεννά ερωτήματα για την επιλογή του. Ως εκ του Συντάγματος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2015, αλλά από τότε δεν είχε ξαναπεράσει την πύλη της οδού Μεσογεί­ων, παρά τις συχνές επαφές που φέρεται να έχει με τον αρμόδιο υπουργό και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εκτός δημοσιότητας.

Η απόφασή του όμως να μεταβεί, προχθές, στο Πεντάγωνο και να σταθεί δίπλα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ακόμη και στην περίπτωση που η επίσκεψη είχε προγραμ­ματιστεί μέρες πριν, εγείρει ερωτήματα και προκαλεί εντυπώσεις.

Και αυτό διότι ο Πρόεδρος της Δημο­κρατίας βρέθηκε δίπλα στον Πάνο Καμμένο την ώρα που ο υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικρίνεται για την επιλογή του να απουσιάζει από την πολιτική σκηνή και τις συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων που βρίσκονταν στην κορύφωσή τους. Όπως επίσης και για το γεγονός πως εμφανίζεται να κάνει διακοπές στο πριγκιπάτο του Μονακό για να παρακολουθήσει τη Φόρμουλα 1, ενώ δύο Έλληνες Στρατιωτικοί βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Κυρίως όμως επικρίνεται για τη συμπεριφορά του, με αποκορύφωμα τη μέσω Twitter ανάρτηση που περιείχε ένα άκρως υβριστικό μήνυμα κατά πολιτικών αντιπάλων του της Ν.Δ., οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, κάνο­ντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ερώτηση που κατατέθηκε χωρίς να περιλαμβάνει υβριστικές αναφορές και νωρίς να συνοδεύεται από ακραίου τύπου χαρακτηρι­σμούς σε βάρος του. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια ανάρτηση που είχε και υβριστικό και σεξιστικό περιεχόμενο σχολιάζοντας την κοινοβουλευτική ενέργεια των βουλευτών, γράφοντας:

«Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτή­σεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους: Αυτοί που παριστάνουν τους συνοδούς τ. μοντέλων για να καλύπτουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών. Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3.000 ευρώ».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει, αν και τις προηγούμενες έριξε το βάρος σε μέλη της οικογένειας και σε συ­νεργάτες. Είναι όμως ένα πολύ πρόσφατο γεγονός, το οποίο δεν είναι άγνωστο ούτε πέρασε απαρατήρητο.

Τιμητικό άγημα...

Στο πλαίσιο αυτό η απόφαση του ΠτΔ να εμφανιστεί μαζί του και να επιθεωρήσει το άγημα της υποδοχής ερμηνεύεται ως στήρι­ξη στο πρόσωπό του και κατ' επέκταση στη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τουλάχιστον έτσι ερμή­νευαν στο παρελθόν ανάλογες κινήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δίπλα στον οποίο θήτευσε ο Προκοπής Παυλόπουλος, κυρίως όμως του Κώστα Καραμανλή, στενός συνεργάτης του οποίου υπήρξε. Ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζε­ται να στηρίζει τον Πάνο Καμμένο όπως έπραξε και το Μέγαρο Μαξίμου, που διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου δικαιολόγησε πλήρως τη συμπεριφορά του αλλά και όσα υποστήριξε στην ανάρτησή του.

«Ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καμ­μένος είναι γνωστός» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «του έχει ασκηθεί, κατά τη γνώμη μου, μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρίζονται από την απόλυτη υποκρισία».

Μάλιστα δεν είχε σταμάτησε εκεί αφού επέλεξε να καταλήξει λέγοντας ότι «επομένως, νομίζω ότι είναι δίκαιη η οργή του κ. Πάνου Καμμένου. Ο κ. Καμμένος το έχει αποδείξει αυτό, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι».

Με λίγα λόγια, ο Πρόεδρος της Δη­μοκρατίας έρχεται, λίγο μετά την ταύτιση του Μαξίμου με τον Πάνο Καμμένο, να σταθεί σαν «δεκανίκι» δίπλα στον κυβερνητικό εταί­ρο που καταρρέει δημοσκοπικά, χάνοντας ταυτόχρονα και τα ερείσματά του σε έναν χώρο που τον βοήθησε να μπει στη Βουλή, κραδαίνοντας τη ρομφαία των εθνικών θε­μάτων και της... κάθαρσης.

(ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-05/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger