Αρχική » » Κανένα κέρδος στο Σκοπιανό! Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα!

Κανένα κέρδος στο Σκοπιανό! Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα!


Του Κυριάκου Βελόπουλου * 

Δυστυχώς, συνεχίζουμε να ασχολούμα­στε με το θέμα των Σκοπίων. Γράφουμε, δυ­στυχώς, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνε­χίζονται μεν, με άγνωστο το αποτέλεσμα δε. Τι εννοούμε όμως με το αποτέλεσμα; Το τελικό όνομα; Όχι, δεν έχουμε αυτό στο μυα­λό μας. Το εθνικό συμφέρον έχουμε, που δεν το βλέπουμε. Ας το αναλύσουμε λίγο. 

Αυτήν τη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται, και μάλιστα με ασφυκτι­κή πίεση από τους «φίλους» μας και «συμ­μάχους» μας, για εκχώρηση του ονόματος. Όποια κι αν θα είναι η τελική ονομασία, το δεδομένο είναι πως το όνομα «Μακεδονία» θα εκχωρηθεί. Είτε Νέα είτε Βόρεια... Μα­κεδονία θα βαπτιστεί. Άλλωστε στο ΠΓΔΜ το Μ σημαίνει Μακεδονία. 

Το θέμα είναι πως σε μία διαπραγμάτευ­ση όταν δίνεις, κάτι παίρνεις. Εμείς λοιπόν δίνουμε το όνομα «Μακεδονία». Τι παίρ­νουμε; Ποιο είναι το συμφέρον της Ελλά­δας αυτήν τη στιγμή; 

Για να το πούμε σχηματικά (αν κι αντάλ­λαγμα για το ξεπούλημα της ιστορίας μας δεν υπάρχει) και για χάρη της συζήτησης, παίρνουμε χάρισμα το χρέος της Ελλάδας; Παίρνουμε χρήματα; Παίρνουμε λύση στο Αιγαίο ή στο Κυπριακό; 

Κανείς δεν ξέρει, διότι κανείς δεν λέει. 

Έχουμε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ προκλητικά δεν σχολιάζουν το ζήτη­μα), η οποία διαπραγματεύεται και συζητά, με τη Βουλή και τον λαό στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει εθνική γραμμή, υπάρχει μόνο κυ­βερνητική γραμμή. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα θα φταίει για το αποτέλεσμα; 

Φταίει όμως και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που (σε καλύτερες εποχές για την Ελλάδα) δεν διαπραγματεύτηκαν, αλλά φρόντισαν η «καυτή πατάτα» να πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση, μέχρι που φτάσαμε στο παρόν. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε σύνθετη ονομασία. Επί Σημίτη το ίδιο. Επί Καραμανλή και Παπανδρέου το ίδιο. Επί Σαμαρά το ίδιο. Όταν λοιπόν ξεκινάς διαπραγμάτευση κι έχεις ήδη υποχωρήσει, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. 

Εμείς στην Ελληνική Λύση πιστεύουμε πως πρέπει να μη δοθεί το όνομα «Μακεδο­νία» με κανέναν προσδιορισμό, είτε γεω­γραφικό είτε χρονικό. Τι Νέα Μακεδονία, τι Βόρεια Μακεδονία. Το όνομα δίδεται. 

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να δοθεί το όνο­μα, καθώς μαζί με αυτό ακολουθούν η ιστορία, η γλώσσα, το έδαφος. Ανοίγουμε μία κερκόπορτα μόνο και μόνο επειδή το ΝΑ­ΤΟ φοβάται την κάθοδο της Ρωσίας στα Βαλκάνια. 

Εμείς στην Ελληνική Λύση, πιστεύουμε πως πρέπει να σταματήσουμε τις συζητήσεις επί του ονόματος καθώς δεν κερδίζου­με κάτι. Δεν είναι συναισθηματικό το θέμα, μόνο. Είναι απτό. Χάνουμε, το ξέρουμε, και δεν κερδίζουμε τίποτα. 

Ας ξυπνήσουνε, επιτέλους, οι ένοικοι του Μαξίμου, είτε ροζ, είτε γαλάζιοι, είτε πράσινοι κ.λπ. 

* Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger