Αρχική » » Ρεκόρ θανάτων στο στράτευμα

Ρεκόρ θανάτων στο στράτευμα


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ; 
Δύο ακόμα θάνατοι μέσα στην τελευταία 3ετια. 

Οι αυτοκτονίες χαμηλόβαθμων στελεχών του Στρατού σημειώνουν το τελευταίο διάστημα τρομακτική αύξηση. 

Σύμφωνα με το ιστολόγιο papaioannou-j.gr οι αυτοκτο­νίες κατά κύριο λόγο αφορούν υπαξιωματικούς απο­κλεισμένους μισθολογικά, βαθμολογικά και επαγγελματικά, χωρίς καμιά δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, προα­γωγής ή αύξησης του μισθού τους. Χωρίς δυνατότητα μετά­ταξης σε άλλη υπηρεσία πιο κοντά στον τόπο συμφερόντων τους. Αφορούν προσωπικό μάχιμο, που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και καταπονείται ψυχικά. Εργάζεται εκτεθει­μένο στις καιρικές συνθήκες μακριά από την οικογένειά του, πολλές φορές χωρίς ωράριο, με νυχτερινές υπηρεσίες και υπερωρίες που δεν αμείβονται, και μία μετάθεση είναι το μεγαλύτερο άγχος τους! Χαμηλόβαθμους υπαξιωματικούς, που ζουν στα ενοίκια, γιατί τα σπίτια που δίνει η υπηρεσία είναι πιασμένα από ανώτερούς τους. Κι αυτό γιατί μοριοδοτούνται βάσει του βαθμού τους και όχι της οικονομικής τους δυνατότητας. Χαμηλόβαθμους, που εγκλωβίστηκαν με το νέο συνταξιοδοτικό σε αυτή τη δουλειά για 40 χρόνια και που σχεδίαζαν να φύγουν στα 25 και να γυρίσουν στα χωριά τους, να φτιάξουν οικογένεια και να ηρεμήσουν. 

Γι΄αυτούς και όχι μόνο τους λόγους δεν αυτοκτονούν οι δάσκαλοι, ούτε οι στρατηγοί, ούτε οι ανώτεροι αξιωματικοί ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι. 

2013 

Με μία σφαίρα από 45άρι έδωσε τέλος στη ζωή του ο 34χρονος υπξ/κος επικελευστής, μέσα στο ναρκοθηρευτικό όπου εκτελούσε υπηρεσία. 

2014 

Στις αρχές Μάιου αυτοκτόνησε υπολοχαγός στη Χαλκίδα. Αιτία, όπως εξηγούσε σε σημείωμα που άφησε, τα οικονο­μικά αδιέξοδα. 
Υπαξιωματικός τού ΠΝ αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο πλοίο που υπηρετούσε. 
«Ακολούθησαν απόπειρες αυτοκτονίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. 
ΕΠΟΠ αυτοκτόνησε στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης. 

2015 

Βόλος: Συγκλονίζει η αυτοκτονία στρατιωτικού. Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα και πνίγηκε. 

20/10/2016 (διπλή αυτοκτονία) 

Πρώτα έγινε γνωστή η αυτοκτονία 45άχρονου αεροπόρου στην Πάτρα, που έπεσε στο κενό! Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστή η τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός κελευστή τού ΠΝ, ο οποίος απαγχονίστηκε! 'Ήταν πατέρας δύο παιδιών! 

19/12/2016 

Αρχικελευστής 30 ετών αυτοκτόνησε στο σπίτι του, προκαλώντας νέο σοκ στις ΕΔ! 

6/2/2017 

Ο λοχίας Χ.Ε. ετών 40, που υπηρετούσε σε Μονάδα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του όπλο. 

7/8/2017 

44χρονος ανθυπασπιστής κρεμάστηκε στην κουζίνα του σπιτιού του. 

23/8/2017 

Μηχανικός, 41 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. 

25/11/2017 

40χρονος, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε φωτιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ισόγειο διαμέρισμα του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μαζί με τα δύο παιδιά του, ηλικίας 8 και 10 ετών. 

23/4/2018 

33χρονος ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας βρέ­θηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο στρατιωτικός αυτοτραυματίστηκε. 

Μόλις χθες 

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 33χρονος ΕΠΟΠ στο Σουφλί, ενώ την ίδια ώρα εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος λοχαγός τού Στρατού Ξηρός, που έκανε ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Εύβοια. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-16/07/2018) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger