Αρχική » » Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΨΙΝΑΚΗΔΕΣ

Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΨΙΝΑΚΗΔΕΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανείπωτη εθνική τραγωδία. 
Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων συγκλονιστικές. Ο κάθε ένας έχει και τη δική του ιστορία, η οποία ακούγεται σαν έργο βγαλμένο από επιστημονική φαντασία, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό. 

Λιμενικό και Στρατός, οι μόνοι που βοήθησαν 

Αν η φωτιά ήταν εμπρησμός (το επικρατέστερο σενάριο) ή από φυσι­κά αίτια αυτό θα το δείξει η πραγματογνωμοσύνη των ειδικών. Όμως το ότι η φωτιά εξαπλώθηκε χωρίς να συναντήσει αντίσταση και αντί­δραση, αλλά και η εθνική καταστροφή με τον θάνατο τόσων ανθρώ­πων και άλλων τόσων αγνοούμενων, φανερώνει την παντελή έλλειψη σχεδίων, συντονισμού των δυνάμεων κατάσβεσης και ερασιτεχνισμό των φορέων και υπηρεσιών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αν δεν επενέβαιναν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό θα θρηνούσαμε σήμερα εκατοντάδες ανθρώπους περισσότερους, αφού πάνω από 700 άτομα σώθηκαν χάριν της παρέμβασης των λιμενικών και του Πολεμικού Ναυτικού. Το μόνο, ναι το μόνο, χωρίς καμιά αμφισβήτηση κομμάτι της κοινωνίας μας που υπάρχει και εργάζεται αγόγγυστα με σχέδιο, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία. 

Τα όργανα του κράτους, γεμάτα κομματόσκυλα 

Το έργο της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι καθορισμένο, απαιτεί όμως ενεργοποίηση, ετοιμότητα, δοκιμές των σχεδίων (αν υπάρχουν) και βέβαια ανθρώπους σοβαρούς, έξυπνους και όχι κομματόσκυλα, τα οποία επιλέγονται από τον σωρό του κομματικού σωλήνα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, οφείλει να είναι έτοιμη με το δικό της τμήμα Πολίτικης Προστασίας, να έχουν επικαιροποιηθεί τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και κρίσεων, να έχουν δοκιμαστεί και να είναι έτοιμη, όταν και εφόσον χρειαστεί, να κάνει το καθήκον της προς όφελος των πολιτών της. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με το δύσκολο έργο της κατάσβεσης και η αποστολή της είναι η σωτηρία των ανθρώπων και των περιουσιών ιδιωτικών και δημοσίου. Η εκτίμηση καταστάσεως σε επιχειρησιακό επίπεδο είναι ευθύνη των επιτελών και του αρχηγού και η εκτέλεση των μάχιμων μονάδων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκτίμηση καταστάσεως με δεδομένα το έδαφος και τον καιρό φαίνεται ότι υποεκτιμήθηκε τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο της φωτιάς στην Πεντέλη ή είχε υπερεκτιμηθεί η φωτιά στα Γεράνεια, με αποτέλεσμα το σύνολο των δυνάμεων και μέσων να προσανατολιστούν εκεί και να μην υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις σε περίπτωση άλλης πυρκαγιάς, όπως τελικά και συνέβη. 

Ούτε οι κρουνοί δεν λειτουργούσαν 

Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθού­με είναι η μη λειτουργία, για άγνωστους μέχρι στιγ­μής λόγους, των κρουνών κατάσβεσης στη λεωφόρο Μαραθώνος, τη μεγαλύτερη δηλαδή αντιπυ­ρική ζώνη πλάτους 27 και πλέον μέτρα η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μη εξάπλωση της φωτιάς στο πευκόφυτο του Νέου Βουτζά και το Μάη και να αποφευχθεί η καταστροφή. Επίσης, η απόφαση της Τροχαίας επί της Μαραθώνος να εκτρέφει γι’ άγνωστους λόγους τη ροή των διερχόμενων οχημάτων προς την παραλία στο Μάη, το οποίο άναρχα δομημένο δεν διαθέτει δρόμους, οι οποίοι θα μπορούσαν να απορροφήσουν τόσα πολλά οχήματα. Αυτά είναι μερικά από τα εγκληματικά λάθη και τις ολιγωρίες των υπευθύνων που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού και φυσικά η προ­ανάκριση της Εισαγγελίας θα τα αναδείξει και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να απολογηθούν. 

Φταίνε και οι πολίτες 

Όταν όμως ψηφίζεις τον Ψινάκη για δήμαρχο και περιμένεις ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει, τότε ο εγκληματίας δεν είναι ο Ψινάκης αλλά ο κάθε πολίτης που τον ψήφισε και δυστυχώς Ψινάκηδες, υπάρχουν μπόλικοι. Έπειτα από τέσσερα χρόνια δήμαρχος, η κατάσταση στον Δήμο του, από πλευράς οργά­νωσης, φαίνεται να είναι μπάχαλο. Ο ίδιος απών στη μεγαλύτερη συμφορά τού Δήμου του, παραθερίζοντας στην αγαπημένη του Μύκονο, αντί να καβαλήσει το ελικόπτερο και να βρεθεί δίπλα στους δημότες του, εμφανίστηκε ώρες μετά την καταστροφή, ακόμα και μετά τον πρωθυπουργό, ο οποίος διέκοψε επίσημο ταξίδι του στη Βοσνία όταν ενημερώθηκε για τους πρώτους θανάτους. Τη μεγάλη διαφορά την είδαμε στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην Κινέτα, όπου ο δήμαρχος Στρατηγός ε.α, Γρηγόρης Σταμούλης, όταν είδε ότι τα πράγματα στη περιοχή των Γερανείων σκουραίνουν και η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, έδωσε εντολή άμεσης εκκένω­σης δύο οικισμών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένας θάνατος ή έστω τραυματισμός. Εφάρμοσε δηλαδή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του δήμου Μεγαρέων σε περίπτωση φωτιάς που προβλέπει εκκένωση των οικισμών. 

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λάθη, παραλείψεις και ολιγωρίες, οι οποίες οφείλονται στον ερασιτεχνισμό ή την αδιαφορία των υπευθύνων και οφείλει η Δικαιοσύνη να αποδώσει... Δικαιοσύνη στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-27/07/2018) 

«ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ» 

Η άδικη κριτική που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εμπλοκή τους στις φωτιές τής ανατολικής Αττικής έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Πέρα από κόμματα και αντιπαραθέσεις... 

Ο πρόεδρός της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, με ανάρτηση του στο facebook, απαντά με επιθετικό τρόπο στην κριτική εναντίον των ΕΔ. 

«Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτη­γος Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν ο Λοχαγός μου στην 2α Μ.Αλ. Ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, εξαίρετος Αξιωματικός και Καταδρομέας. Εδώ περιγράφει με σαφήνεια την άμεση και μεγάλη συμμέτοχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε πλωτά και εναέρια μέσα για τη διάσωση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας που βρίσκονταν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τις φλόγες. Μεγάλο φάουλ του Πορτοσάλτε και άλλων να λένε ψεύδη γι αυτό... 

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για χίλιους λόγους, όταν όμως είναι εκεί όλη η Ζ΄ΜΑΚ με τα πλωτά της και τους υποβρυ­χίους καταστροφείς τού Στρατού, η ΔΥΚ με τα πλωτά της και Υποβρύχιους Καταστροφείς του ΠΝ, οπλιταγωγό, ελικόπτερα, δεν μπορεί ο κάθε τραμπαρίφας να ψευδολογεί. Έχουμε τόσα άλλα να καταλογίσουμε, δεν χρειάζονται ψευδή που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποί­ες, θυμίζω, ανήκουν στο Έθνος, όχι στον Καμμένο η τον οποίο υπουργό και δεν ταυτίζονται με αυτόν. 

Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την αντιπαράθεση». 

Φαήλος Κρανιδιώτης 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-27/07/2018) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger