Αρχική » » Σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα στην πυρόσβεση

Σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα στην πυρόσβεση















Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι τα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής είναι άνω των 15 ετών και ακινητοποιούνται λόγω βλαβών, έλλειψης ελαστικών κ.ά. 

Προβλήματα και ελλείψεις αντιμε­τωπίζουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Αντιθέτως, επάρκεια και ετοιμότητα διαπιστώνεται στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δηλαδή τα αεροσκάφη Canadair και τα μι­σθωμένα ελικόπτερα. 

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών καταγγέλλουν ότι οι άνδρες του σώματος συμ­μετέχουν στη μάχη με τις φλόγες δίχως να διαθέτουν τα απαραίτητα είδη για την ατομική τους ασφά­λεια και επαναλαμβάνουν ότι το σύνολο των υδροφόρων οχημάτων της Πυροσβεστικής είναι ηλικίας άνω των 15 ετών και ακινητοποιούνται λόγω μηχανικών βλαβών, έλλειψης ελαστικών κ.ο.κ. 

«Το 25% των οχημάτων είναι ακινητοποιημένα, ενώ εάν στη διάρκεια μιας επιχείρησης κατάσβεσης σκάσει το λάστιχο μιας υδροφόρας αυτό δεν πρόκειται να αντικατασταθεί άμεσα, καθώς δεν γίνονται προμήθειες ελαστικών», σχολίασε συνδικαλιστής της Πυροσβεστικής με μακρά θητεία στο σώμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα στε­λέχη του σώματος που μετέχουν στη μάχη με τις φλόγες δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ασφάλειά τους, όπως κράνη και αναπνευστικές συσκευές, με συνέπεια να απειλεί­ται η σωματική τους ακεραιότητα. «Φέτος, για πρώτη φορά μετά δέκα χρόνια δόθηκε καινούργια στολή στο προσωπικό», κατέληξε. 

«Άμεση συντήρηση» 

Το θέμα ανέδειξε η Ένωση Αξιω­ματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Σε ανακοίνωση με τίτλο «Ασφαλείς και υγιείς πυροσβέστες», στην οποία γίνεται αναφορά στους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, το πρω­τοβάθμιο σωματείο των αξιωμα­τικών επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει καταντήσει γραφικό εν έτει 2018 να φωνάζουμε διαρκώς για τα αυτονόητα, ζητώντας μέσα ατομικής προστασίας, ανανέωση του πυροσβεστικού στόλου, άμεση συντήρηση του υπάρχοντος, θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας». 

Την ίδια στιγμή, πάντως, ετοι­μοπόλεμα είναι τα περισσότερα από τα πυροσβεστικά σκάφη τύ­που Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς για πρώτη φορά 12 κινητήρες εστάλησαν για επι­σκευή και συντήρηση στις ΗΠΑ. Επιπλέον, αυξήθηκαν τα πυρο­σβεστικά ελικόπτερα που μισθώ­θηκαν την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 13. «Φέτος εξασφα­λίστηκαν έγκαιρα ένα παραπάνω ελικόπτερο βαρέος τύπου και δύο παραπάνω μεσαίου τύπου, ενώ εί­ναι έτοιμοι οι κινητήρες των πα­λιών Canadair, που ανασκευάστη­καν στην Αμερική», είχε δηλώσει στην αρχή της αντιπυρικής πε­ριόδου ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας. 

Ελικόπτερα 

Στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης μετέχουν τα πέντε ιδιόκτητα ελι­κόπτερα του σώματος (τρία τύπου ΒΚ και δύο Super Puma), καθώς και δύο ελικόπτερα Cinouk του Στρατού Ξηράς, στα οποία προ­σαρμόζεται ειδικός κάδος για τη μεταφορά νερού. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι πι­λότοι που υπηρετούν στην Πυ­ροσβεστική δεν επαρκούν για να «πετάξουν» τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του σώματος και αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικών πιλότων. 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-24/07/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger