Αρχική » » Παγιδευμένος ο Καμμένος

Παγιδευμένος ο Καμμένος











Δύσκολα θα βρει διέξοδο 

Όχι σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε... τρεις βάρκες προσπαθεί να ισορροπήσει ο Π. Καμμένος όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, ενώ και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες σταθερά πέριξ του 1% και μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή: Πρόωρες εκλογές, δημοψήφι­σμα ή αναβολή. 

Σε δηλώσεις του στη Θεσ­σαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, επανέ­λαβε ότι αν η συμφωνία με τα Σκόπια έρθει σύντομα στη Βουλή το κόμμα του δεν θα την ψηφίσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Παραγνωρίζοντας, σκοπίμως πιθανότατα, το εν­δεχόμενο να προκύψει ο απαιτούμενος αριθμός (151) για την κύρωση της Συμφωνίας από βουλευτές άλ­λων κομμάτων (Ένωση Κεν­τρώων, Ποτάμι) ή και από το μπλοκ των ανεξάρτητων. Με συνέπεια να πάει... περίπα­το το σενάριο των πρόωρων εκλογών, έστω κι αν οι Ανε­ξάρτητοι Έλληνες αποσύ­ρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. 

Η δεύτερη... επιλογή του κ. Καμμένου είναι η διεξα­γωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ενδεχόμε­νο που έχει αποκλείσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, με το επιχείρημα ότι «δεν θα αποφασίσουμε εμείς για το όνομα που θα έχει μια άλλη χώρα». 

Τρίτη και τελευταία επι­λογή η μετάθεση της κύρωσης της συμφωνίας για με­τά τις εκλογές, ούτως ώστε η καυτή πατάτα να περάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Αν ήταν στο χέρι του κ. Καμμένου, θα επέλεγε μία από τιε δύο τελευταίες λύσεις, δημοψήφισμα ή αναβολή στην έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή. Η φθορά που υφίσταται το κόμ­μα του λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης του στο Σκοπιανό (διαφωνώ με τη συμφωνία, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση για να την υλο­ποιήσει) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τιε επόμενες εκλογές. 

Ο κ. Καμμένος θέλει πό­ση θυσία να είναι στην επό­μενη Βουλή ώστε να διαθέ­τει βουλευτική ασυλία και να αποφύγει πιθανές περιπέτειες, πολιτικές, δικαστικές κ.ά. Κι αυτό διότι γνωρίζει ότι με την πολεμική που ακο­λούθησε τα προηγούμενα χρόνια έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και μελών της οικογένειάς του, οι πιθανότητες να εκδηλωθούν ρεβανσιστικές διαθέσεις είναι αυξημένες, αν κι εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης. 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-16/09/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger