Αρχική » , , , , , » Ειδικά Μισθολόγια: Μεταξύ 15-20 Δεκεμβρίου 2018 εκτιμάται ότι θα λάβουν τα οφειλόμενα

Ειδικά Μισθολόγια: Μεταξύ 15-20 Δεκεμβρίου 2018 εκτιμάται ότι θα λάβουν τα οφειλόμενα


Όπως ενημερώνει το newsbomb.gr:

Την επιστροφή των αναδρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται από το υπουργείο Οικονομικών για να πάρει το δρόμο της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες

Μεταξύ 15-20 Δεκεμβρίου 2018 στρατιωτικοί - ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ αλλά και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν αναδρομικά. Το ποσό των αναδρομικών που θα επιστρέψει το Δημόσιο εκτελώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (μετά τις κρατήσεις ή 1,2 δισ. ευρώ συνολικά).

Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από τα Χριστούγεννα, περίπου 280.000 δικαιούχοι θα δουν το ζεστό χρήμα να μπαίνει στις τσέπες τους, με τα ποσά των αναδρομικών να ξεπερνούν ακόμα και τα 11.000 ευρώ. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί στην επιστροφή των αναδρομικών, αλλά θα καταβάλει και έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, στο οποίο μάλιστα θα ενσωματωθεί το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Το μέρισμα σχεδιάζεται και αυτό να δοθεί τον Δεκέμβριο, αλλά το τελικό του ύψος και η κατανομή του βρίσκονται υπό συζήτηση. Το πρωτογενές πλεόνασμα που θα εμφανίσει ο φετινός προϋπολογισμός θα κρίνει το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ως μέρισμα αλλά και τον τελικό αριθμό των δικαιούχων.

Η μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο να αισιοδοξεί ότι θα περισσέψει ένα ποσό από το υπερπλεόνασμα για να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Ήδη στο προσχέδιο προϋπολογισμού το υπερπλεόνασμα του 2018 εκτιμάται σε 445 εκατ. ευρώ, αλλά πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αποκλείουν να διογκωθεί σημαντικά περαιτέρω έως το τέλος του έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger