Αρχική » » Ο σώζων εαυτό σωθήτω

Ο σώζων εαυτό σωθήτω


ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικόνα που παραπέμπει σε πλήρη αποδρομή. Ο βασικός εταίρος του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένος, χάραξε τη δική του κυβερνητική γραμμή σε θέματα διπλωματίας και μάλιστα σε αμερικανικό έδαφος. Αφού πρώτα έπλεξε το εγκώμιο της αμερικανικής πλευράς και κάλεσε τις ΗΠΑ να αναπτύξουν βάσεις και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ικανοποιώντας προφανώς και μια «πάγια» θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη θέση για ένα εναλλακτικό σχέδιο συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην περίπτωση που ναυαγήσουν οι Πρέσπες.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΑΝ.ΕΛ. μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει υπό όρους πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης. Το Μαξίμου έβγαλε αφρούς από τις δηλώσεις Καμμένου και τον δικό του «οδικό χάρτη» για το Σκοπιανό ενώ δεν πρέπει να απορεί για το εάν οι ΑΝ.ΕΛ. θα στηρίξουν την κυβέρνηση εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς έγκριση στην ελληνική Βουλή. Καθώς πλησιάζουμε στις κάλπες του Μαΐου, που φαίνεται ότι θα αποτελέσουν και το χρονικό ορόσημο και για τις εθνικές εκλογές, ισχύει το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Οι ΑΝ.ΕΛ., όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μαζέψουν τη ζημιά πότε ακυρώνοντας την πολιτική Κοτζιά και πότε απειλώντας με πτώση τη συγκυβέρνησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα της συνεργασίας που επέλεξε. Το Μαξίμου βγάζει ανακοινώσεις δύο φορές την ημέρα καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ως κόμμα ακροδεξιών επειδή δεν δέχεται τη συμφωνία των Πρεσπών και ο Καμμένος ήδη ανακοινώνει σχέδιο Β για τα Σκόπια. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι οι κύκλοι της κυβέρνησης που έσπευσαν να δηλώσουν ότι η ελληνική πλευρά παραμένει δεσμευμένη με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είπαν ούτε λέξη για την πρόσκληση του υπουργού Άμυνας προς τις ΗΠΑ να ανοίξουν και άλλες βάσεις σε ελληνικές πόλεις. Σε αυτό το σημείο μάλλον συμφωνούν.

ΒΕΒΑΙΑ η «κόντρα» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. βολεύει και τους δύο. Οι ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να απευθυνθούν στο κοινό τους και ο Τσίπρας να δείξει ότι η συνεργασία του με τον Καμμένο έχει ημερομηνία λήξης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε «ηρωικό» διαζύγιο λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για την εξυπηρέτηση του κομματικού τους ακροατηρίου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες η εσωτερική κρίση της κυβέρνησης, τεχνητή ή υπαρκτή, λειτουργεί σε βάρος της χώρας. Η εικόνα της ακυβερνησίας και της πολιτικής αστάθειας επιβαρύνει την οικονομία, αποθαρρύνει τους επενδυτές, που δεν έχουν διάθεση να μαντεύουν εάν οι σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου είναι καλές ή όχι, τελικώς ανεβάζει το «ρίσκο» και κατ’ επέκταση τα επιτόκια δανεισμού.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-11/10/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger