Αρχική » » ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Έχουμε ξεκαθαρίσει πως είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στην πραγματική Δημοκρατία, που υπη­ρετεί και διασφαλίζει τα δικαιώματα του πολίτη και την ανέλιξη της χώρας, και όχι σ' αυτή που υπηρετεί τα κόμματα σε βάρος του Λαού. Επειδή όμως μια σωστή Δημοκρατία πατάει μόνο πάνω στην αλήθεια και όχι στον εμπαιγμό και την παραπλάνηση του κόσμου. 

Προχθές, λοιπόν, στο Ελληνικό Κοινο­βούλιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχουν άτομα που να πέθαναν στο Πολυτεχνείο». Αυτό φαίνεται πως και είναι η αλήθεια, αφού και το τότε πόρισμα του εισαγγελέα, Δημ. Τσεβά, είχε αποφανθεί πως «ουδείς νεκρός στο χώρο του Πολυ­τεχνείου». 

Με αφορμή αυτή την αποστροφή, ξεση­κώθηκαν κάποιοι βουλευτές να διαμαρτυρηθούν για δήθεν «ιστορική ανακρίβεια»... 

Ανάμεσα σ’ εκείνους που πήραν τον λό­γο ήταν και ο βουλευτής τής ΔΗΣΥ Γιώρ­γος Καρράς, που μεταξύ των άλλων ισχυ­ρίστηκε πως δήθεν, «Αν δεν υπήρχε το Πολυτεχνείο δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την αίθουσα και δεν θα είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε». 

Για λόγους σεβασμού, του λέμε απλώς πως είναι εντελώς ανακριβές αυτό που είπε. 

Η αλήθεια είναι πως επειδή το 1973 είχε αρθεί ο Στρατιωτικός Νόμος από τον Γ. Παπαδόπουλο και είχαν προκηρυχθεί Εθνικές εκλογές για τον Φεβρουάριο του 1974, δεν απαγορεύτηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών. 

Μέσα όμως στην αναμπουμπούλα της συγκέντρωσης - εξέγερσης του Πολυτε­χνείου, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ο Δημ. Ιωαννίδης και ανέτρεψε τον Γ. Παπα­δόπουλο και την τότε κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Η κυβέρνηση που διόρισε ο Ιωαννί­δης, επανέφερε τον Στρατιωτικό Νόμο, επαναπεριόρισε τις ατομικές ελευθερίες και ακύρωσε τις εκλογές, που επρόκειτο να γίνουν τον Φεβρουάριο του 1974. 

Μιλάμε, δηλαδή, για απόλυτο πισωγύρισμα! Η Χούντα του Ιωαννίδη, μετά την ανατροπή τού Μακαρίου και την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, κάλεσε τον Κ. Καραμανλή και τους πολιτικούς στην εξουσία του τόπου, για να διαχειριστούν την Τουρκο-Ελληνοκυπριακή κρίση. 

Συνεπώς, είναι πέρα για πέρα ανακρι­βές το να ισχυρίζεται κανείς πως «αν δεν είχε γίνει το Πολυτεχνείο δεν θα υπήρχε Δημοκρατία στην Ελλάδα». 

Τα όσα προαναφέραμε αποτελούν την αναμφισβήτητη αλήθεια για το Πολυτεχνείο. 

Γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ακου­στεί τα πιο απίθανα ψεύδη, ανάμεσα στα οποία και πως το δήθεν το Πολυτεχνείο έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα! 

Γράφει ο Περικλής Σταυριανάκης, ποινικολόγος 
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-17/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger