Αρχική » » Σκάνδαλο αγοράς υποβρυχίων

Σκάνδαλο αγοράς υποβρυχίων


Την ενοχή έξι ακόμα κατηγορουμένων για το σκάν­δαλο της αγοράς υποβρυχίων και του ηλεκτρονι­κού εξοπλισμού τους, από τη γερμανική κοινοπρα­ξία HWD/Ferrostaal, πρότεινε στο δεύτερο μέρος της αγόρευσής της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τη; Αθήνας Ελευθερία Παντελάκη, υποστηρίζοντας ότι «έπαιρναν μίζες και προέβαιναν σε ενέργειες που αποσκοπούσαν να αποκλειστούν οι προσφορές άλλων εταιρειών». 

Έτσι, η εισαγγελέας έχει προτείνει ενοχή για 12 από τους 32 κατηγορουμένους, την απαλλαγή δύο, ενώ εκκρεμεί η πρότασή της για τους υπόλοιπους 18. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχτούν ένοχοι για παθητική δωροδοκία ιδιαίτε­ρα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες: 

■ Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρα­τού, Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, ο οποίος έκανε την εισήγηση για τη σύμβαση της εταιρείας STN Atlas που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και σε λογα­ριασμούς του βρέθηκαν χρήματα από τις μίζες. Η εισαγ­γελέας πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. 

Ο συνταγματάρχης ε.α. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, αφού φέρεται να έλα­βε 250.000 ευρώ από τον εκπρόσωπο της STN Atlas, Πάνο Ευσταθίου, προκειμένου να δώσει υψηλότερη βαθμολογία στην εταιρεία του. Η κα Παντελά­κη πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Ο συνταγματάρχης ε.α. του ΓΕΣ, Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου, που υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και συμμετείχε στην τεχνική αξιολόγηση των συστημάτων ΣΤΙΓΚΕΡ. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΒΟ, Παύλος Νικολαΐδης (κουμπά­ρος του Άκη Τσοχατζόπουλου), για τον οποίο η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για παθητική δωροδοκία και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κατ' επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. 

Το πρώην στέλεχος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Γ. Πιντέλας, που ήταν δικαιούχος λογαριασμών στην τράπεζα Paribas, αφού τα χρή­ματα από τις μίζες φέρεται να κατέληγαν στον Παύλο Νικολαΐδη. Η εισαγγε­λέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση. 

Ο πρώην υπάλληλος της ΕΒΟ, Γιώργος Σκάρλας, ο οποίος επίσης κατηγορείται ότι μαζί με τον Γιώργο Πιντέλα «ξέπλεναν» χρήματα μέσω ξένων τραπεζών, τα οποία προορίζονταν για το συγκατηγορούμενό τους, κουμπάρο του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Η δίκη συνεχίζεται. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-03/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger